Brugerdiskussion:Ukuleleole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hej - selv om du har været med et stykke tid får du lige standardvelkomsten med en lille linksamling til at gøre tingene lettere Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

- vh. Nico 18. sep 2005 kl. 00:44 (CEST)


Hvordan laves en kategori kaldet "ukulelister" (altså ukulelespillere)

Du skal vælge en passende artikel hvor du forneden lige før interwikilinksene indsætter følgende [[:Kategori:Ukulelespillere]]
Herefter gemmer du siden og der fremkommer dermed et rødt link til en kategori forneden. Nu skal du oprette kategorien ved at trykke på linket.
Når du kommer til den tomme kategori-side skal du indsætte et link til en eksisterende overkategori..øhhmm f.eks. kategorien "Musikere", ved at indsætte følgende: [[:Kategori:Musikere]] Når du gemmer siden er kategorien oprettet som en underkategori til "Musikere" og din nye kategori indeholder din oprindeligt valgte artikel.
Mvh Malene Thyssen 3. nov 2005 kl. 08:43 (CET)

Citater hører til på wikiquote[rediger kildetekst]

Hej,

Jeg kan se at du på både Albert Einstein og Leonardo da Vinci har tilføjet citater. Nu findes der er alternativt projekt til citater alene kaldet Wikiquote, hvor der på den engelske er rigelige af både Einstein- og Vinci-citater.

Hvis du vil lave citater på dansk, så kan de gøre det i den danske Wikiquote og så lave en henvisning dertil fra Wikipedia ved at indsætte {{wikiquote}} i artiklen – magen til den måde, der laves henvisninger til Commons.

Blot til info, hvis du ikke lige var bekendt med det pågældende søsterprojekt. :)

--Morten Barklund 14. nov 2005 kl. 20:42 (CET)

Billede:Fedtmule.jpg[rediger kildetekst]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:30 (CET)

Billede:Jameshill.jpg[rediger kildetekst]

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 02:09 (CET)

Husk beskrivelse[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

Bare lige et hint ;) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 27. sep 2006 kl. 15:28 (CEST)

Flytninger[rediger kildetekst]

Når du flytter en artikel til et nyt opslagsnavn, så skal du være opmærksom på de sider, der henviser til det gamle artikelnavn. En del artikler vil nu henvise til en omdirigering, mens man kan risikere, at enkelte omdirigeringer nu henviser til omdirigeringer. Derfor bør man sørge for at rette alle henvisningerne, når man flytter en artikel. --|EPO| 2. okt 2006 kl. 21:04 (CEST)

Taxobox[rediger kildetekst]

Hej,

Jeg vil bare lige nævne at når vi andre omtaler taxobokse, så handler det specifikt om Skabelon:Taxobox2. Dvs. en videnskabelig klassifikation inden for biologien. De bokse du tilføjer kalder vi normalt infobokse. --Maitch 9. okt 2006 kl. 00:03 (CEST)

"rettelse i opsætningen" dvs. af planteartikler[rediger kildetekst]

Henstilling nr 1.

Hej - inden du begynder at rette opsætningen af alle de øvrige planteartikler [- efter Mose-Bunke 7. nov 2006 kl. 14:06 Ukuleleole (Diskussion | bidrag) (rettelse i opsætningen) -], så forhør dig lige hos Bruger:Sten der forsøger at give disse artikler et ensartet udseende. -- Mvh PHansen 7. nov 2006 kl. 14:41 (CET)

----

Henstilling nr 2.

14 dage senere:
Du retter igen i opsætning af planteartikler uden begrundelser - denne gang Almindelig Mangeløv:

20. nov 2006 kl. 22:50 Ukuleleole (Diskussion | bidrag) m (format)
20. nov 2006 kl. 22:50 (historik) (forskel) m Almindelig Mangeløv (format) (seneste)

Det skulle du nok lade være med - jvf tidligere vedr. Mose-Bunke hvor Bruger:Sten måtte bruge tid på at rette tilbage til den måde disse artikler sættes op på. Se: Diskussion:Mose-Bunke:

Ukuleleole har ændret typografien. Det har jeg ikke andet at indvende mod, end at det bryder med den typografi, der bruges i samtlige andre planteartikler. Så mit spørgsmål lyder: hvorfor nu det?--Sten Porse 7. nov 2006 kl. 16:02 (CET)
Da der ikke er kommet nogen begrundelse, føres typografien tilbage til det sædvanlige.--Sten Porse 8. nov 2006 kl. 20:03 (CET)

-- Mvh PHansen 21. nov 2006 kl. 09:40 (CET)


Henvisning[rediger kildetekst]

Hvis man skal til speciallæge, skal man have en henvisning fra sin læge. Hvis man skal fra én internetside til en anden, følger man et link. --Palnatoke 19. nov 2006 kl. 09:12 (CET)

Ukuleleole følger så vidt jeg kan se blot vores stilmanual? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. nov 2006 kl. 09:33 (CET)
Det skulle da ikke undre mig. Så er det Wikipedia-diskussion:Stilmanual, jeg skal have fat i. Undskyld forstyrrelsen. --Palnatoke 19. nov 2006 kl. 09:50 (CET)

Konklusionen (diskussion, stilmanual) blev at både link og henvisning kan bruges. Det er derfor næppe god tone at ændre link til henvisning(er). --Leo Laursen 26. nov 2006 kl. 17:15 (CET)

Mette Walther[rediger kildetekst]

Hvis man sletter indholdet af en side uden at beskrive årsagen til dette grænser det sig til hærværk. Hvis du ønsker en side slettet anvend da Skabelon:Slet og skriv f.eks. i beskrivelsesfeltet årsagen til, hvorfor du ønsker artiklen slettet.

Du kan passende øve dig på Mette Walther, som jeg nok skal slette, når du markerer siden. --|EPO| 2. dec 2006 kl. 16:17 (CET)

Så du forsøgte altså at flytte artiklen. Men hvis du nu havde markeret omdirigeringen med {{slet}}, så kunne den slettes og give plads til en rigtig flytning. For når man benytter sig af fanebladet "flyt" (mellem "historik" og "overvåg") bevarer artiklens historik. --|EPO| 2. dec 2006 kl. 16:22 (CET)

Billede:Alexanderband 10 cd-cover.jpg[rediger kildetekst]

At forumtråden du linker til, fremgår ikke, at ovenstående billede er licenseret under cc-by-2.5 som angivet. Det er fint, at du gider spørge, om coveret må anvendes, men du bliver nødt til at spørge, om billedet må anvendes med givne licens. At et billede kan bruges på Wikipedia betyder, at det skal være frit for alle at bruge til alle formål - også kommercielle. --Pred (diskussion) 25. jan 2007 kl. 11:12 (CET)

Til din orientering er der svaret i forumtråden, at han alene ikke har ret til at frigive billedet. Når/hvis der gives tilladelse fra de andre bedes de kontakte OTRS for at få tilladelsen registreret.
Indtil den endelige tilladelse foreligger blive vi nødt til at slette billedet. Men du skal naturligvis være velkommen til at lægge det op igen, hvis den endelige tilladelse gives. --|EPO| 2. feb 2007 kl. 16:30 (CET)

Tip[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

-- JGC 23. jun 2007, 16:43 (CEST)

Forkortelse[rediger kildetekst]

Hej Ukuleleole! Ifølge Retskrivningsordbogen er forkortelsen for "for eksempel" ikke "f.eks.", men "fx". --PhoenixV 28. jun 2007, 18:10 (CEST)

Det er ikke korrekt. Både fx og f.eks. er gyldige forkortelser af "for eksempel" - se evt. f.eks. og fx i RO online. -- JGC 28. jun 2007, 18:38 (CEST)
O.k., my bad. Det betyder dog stadig, at man ikke bør ændre "fx" til "f.eks." i artikler, hvor det første allerede står der. --PhoenixV 28. jun 2007, 18:40 (CEST)

For eksempel[rediger kildetekst]

For eksempel kan både forkortes "fx", eller "f.eks." jf. retskrivningsordbogen. Så der er ingen grund til at rette det i artiklen NATO. :) --Ølting 28. jun 2007, 19:24 (CEST)

Sproglig linje[rediger kildetekst]

Kære Ukuleleole. Jeg er helt enig i din sproglige linje som senest udtrykt på http://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:E-mail og http://da.wikipedia.org/wiki/Kategoridiskussion:Websites. Det er også en af mine mærkesager bl.a. her på Wikipedia at vi slipper af med det der "undermålerengelsk". --Ahk 15. aug 2007, 13:15 (CEST)

Spørgsmål[rediger kildetekst]

Hej Ukuleleole,

Engang i tidernes morgen oprettede du artiklen om Roskilde Festival 1979 ved denne redigering. Som det ses, bestod artiklen ved oprettelsen af en anekdote og en liste over orkestre på festivalen. Der er ikke ændret nævneværdigt i artiklen siden oprettelsen.

Jeg spekulerer på, hvilken relevans den ikke-kildebelagte anekdote om Peter Tosh og en rødsnapper (det danske navn for en "red snapper") har for Roskilde Festival 1979. Kan du uddybe, eller er det blot en reminiscens fra Wikipedias barndom/ungdom ? --Pugilist (diskussion) 15. aug 2014, 19:19 (CEST)