Brugerdiskussion:Zilotte/arkiv

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er Zilotte's arkiv


ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Zilotte.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.


   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Zilotte/arkiv!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen |EPO| 22. feb 2007 kl. 14:30 (CET)


Tak EPO --Zilotte 22. feb 2007 kl. 18:53 (CET)


Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Morten LJ 22. feb 2007 kl. 15:13 (CET)


Jo skal jeg nok... kan man gemme en forhåndsvisnig ? Har ikke fundet ud af sandkassen endnu. --Zilotte 22. feb 2007 kl. 18:53 (CET)


Når du har redigeret/oprettet en aritikel. Så husk, at skrive din ændring, så vi andre ikke bliver forvirret :-)

mvh. --Grey-Fox 22. feb 2007 kl. 15:18 (CET)


Jeg er selv temmelig forvirret, det har taget mig et par timer at finde ud af hvordan jeg kan svare her. Gider du fortælle mig hvordan jeg skal gøre det du foreslår ? Eller bare give mig et link til hvor det står. --Zilotte 22. feb 2007 kl. 18:53 (CET)

Hej Zilotte, i anledning af dit spørgsmål til Grey-Fox: Lige over knappen med "Gem side" findes boxen med Beskrivelse. Der bør du indsætte en kort beskrivelse af, hvad du har ændret. Så kan vi alle se det i Seneste ændringer.
Desuden: Når du skriver på diskussionssider, bør du underskrive. Der findes en "underskrift-ikon" øverst på redigeringssiden, som du bare kan trykke på (knap nr. 10 fra venstre). Den indsætter --~~~~, som omsættes til en underskrift. Mange hilsener fra --Sir48 (Thyge) 22. feb 2007 kl. 15:50 (CET)

Tak Sir48 tak for info, det ikon ledet jeg længe efter, fandt det da jeg slog java-script til :-) --Zilotte 22. feb 2007 kl. 20:05 (CET)


Hej Zilotte, du ønskes også velkommen af mig. Det meste af hvad folk skriver bliver bemærket, og du har svaret det rigtige sted (nemlig der hvor "diskussionen" begyndte).
Mht. forhåndsvisning og beskrivelse kan du læse vejledningerne i Hjælp:Forhåndsvisning og Hjælp:Beskrivelse. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 22. feb 2007 kl. 18:16 (CET)

tak tak læser straks i de links.. og øver mig lige lidt her --Zilotte 22. feb 2007 kl. 18:53 (CET)

Kommunikation og arkivering af siderne med brugerdiskussion[rediger kildetekst]

Hvordan kommikerer jeg med andre her ? Kan jeg bare stille mine spørgsmål her og så kommer der nogen og svarer ? Hvordan rydder jeg op her, kan jeg bare slette ? --Zilotte 25. feb 2007 kl. 23:34 (CET)


Du kan skrive en kommentar eller et spørgsmål der hvor du ønsker at få et svar; som nu her.
Man rydder op i disse sider for brugerdiskussion ved at bruge en skabelon {{arkiv}}. Jeg har ikke rutine i dette, så hav lige lidt tålmodighed til der kommer en forbi og giver den helt rigtige vejledning. Se evt. Skabelon:Autoarkiv -- Mvh PHansen 26. feb 2007 kl. 10:20 (CET)
Det kunne se ud til at du kunne lave en ny side Brugerdiskussion:Zilotte/arkiv ved at trykke på dette link. Dér indsættes så skabelonen til det skilt -{{arkiv}} - der viser at det er en arkivside. (Se Skabelon:Arkiv hvordan dette skilt ser ud)
Øverst på denne her side kan så indsættes et link til arkiv-siden, fx således:
[[Brugerdiskussion:Zilotte/arkiv|Mit arkiv]], hvor tidligere indlæg kan ses.
Det skulle gerne se sådan ud:
Mit arkiv, hvor tidligere indlæg kan ses.
Jeg har det herfra: Brugerdiskussion:Grey-Fox, hvor du jo kan forhøre dig nærmere for at kontrollere at denne vejledning ikke er helt hen i skoven.
-- Mvh PHansen 26. feb 2007 kl. 19:35 (CET)
Der er ingen fiduser omkring {{arkiv}}. Indsæt den i toppen af dit arkiv og den vil henvise hertil. Se f.eks. mit arkiv. --|EPO| 26. feb 2007 kl. 19:41 (CET)

Tak for alles gode råd, som I kan se har jeg nu fået arkiveret --Zilotte 26. feb 2007 kl. 23:29 (CET)


Hvilken af de to vil du helst have? Det er bedst at rette inden der der bliver for mange (at korrigere). Jeg kan oprette Kategori:Fordøjelsessystemet hvis det er bedre. - (Der skal skelnes mellem kategorier og artikler) -- Mvh PHansen 4. mar 2007 kl. 19:59 (CET)

Fordøjelsessystemet er nok det bedste, tak for hjælp --Zilotte 4. mar 2007 kl. 20:47 (CET)

Hej Zilotte. Hvis du har mange ændringer du vil have indført i en artikel, kan det svare sig at markere den med {{IBrug}} og så arbejde på en kopi placeret i din egen sandkasse (sådan en kan man oprette hvis man ikke har den - fx her: Bruger:Zilotte/sandkasse). De mange småændringer du foretager lige nu er lettere at se bort fra hvis det foregår i en sandkasse.

Du kan også have glæde af følgende råd:

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

-- JGC 15. jun 2007, 05:06 (CEST)


Tak for tip[rediger kildetekst]

  • Jeg skal have fundet ud af hvordan man laver en sandkasse.... men lige nu er jeg for træt til det, *holder lige en pause her. Har ikke været her et stykke tid,,, Kan ikke huske ...


Ak ja - trætheden melder sig også her ;-). Mht. at lave en sandkasse er det ganske let - klik på det røde link oppe i foregående afsnit (eller brug dette kopilink, skriv "sim sala bim" eller lignende på siden og gem - så er det klaret ;) -- JGC 15. jun 2007, 06:14 (CEST)

Min Sandkasse[rediger kildetekst]

Nu har jeg vist nok lavet en sandkasse. Så håber jeg ikke den forsvinder hvis jeg arbejder på den igennem længere tid.

Zilotte

Nej, du skal ikke være bekymret for om din sandkasse forsvinder. Men der er til gengæld en grænse for hvor længe man kan "holde" på en artikel med {{IBrug}}-skabelonen. Hvis du på diskussionssiden til den artikel du "låser" med IBrug skriver hvornår du regner med at være klar igen - og det ikke er meget langt ude i fremtiden - skal artiklen nok få lov at vente på at du bliver klar. I praksis er IBrug dog kun en henstilling til andre om at vente med en redigering - man skal stadig sørge for at tjekke om andre har været inde og lave noget inden man kopierer en gennemredigeret artikel tilbage til udgangspunktet. -- JGC 15. jun 2007, 10:24 (CEST)

Koden til Anatomi-skabelonen[rediger kildetekst]

Inden Portal/Anatomi blev slettet, fjernede jeg et par rester i koden til din Anatomi-skabelon fra http://en.wikipedia.org/wiki/Anatomy så den ikke mere vistes "sjovt" ("... og det ser lidt sjovt ud" - Brugerdiskussion:Grey-Fox#Anatomi Portal).
Hvis du på et tidspunkt skulle få lyst til at fortsætte, kan du finde den "rensede" skabelon på Sandkassen:

http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sandkassen&oldid=1524813

og forhåbentlig vil den så kunne virke sammen med de øvrige billeder og andre filer.
(Jeg ved at den vises korrekt i din sandkasse og i din redigering af Portal:Anatomi/Intro, men åbenbart gik der kuk i visningen når det hele skulle samles i selve portalen.)
-- Mvh PHansen 8. aug 2007, 12:49 (CEST)


Hej PHansen

Tak for din hjælp, jeg nåede lige at se dine ændringer inden det blev slettet(men kunne ikke lige finde hvor du havde lagt din besked ;-). Det var ikke så smukt på den grønne baggrund og formateringen på portal-forsiden var heller ikke heldig, men det opdagede jeg først senere. Men du fik rettet de kode fejl der var, (de var heller ikke synlige i intro boxen), det er åbenbart blevet blandet sammen med den CSS kode og anden koder der åbenbart bruges på en portal,- så meget nåede jeg da at finde ud af.

Kan jo være jeg kommer tilbage når jeg bliver i bedre humør igen, men indtil da holder jeg lige en pause fra Wikipedia, men ville lige give et svar her. Hvis jeg venter længe nok er der måske nogen der har gjort skabelonen færdig :-) Det er en kopi fra den engelske Anatomi artikel, delvis oversat. Grey-fox ville vist også gerne gemme den. Jeg takker også for din hjælp med fordøjelsessystemet, den startede jo også med at være en rodebunke.... men endte da med at se rimelig anstændig ud.
--Zilotte 8. aug 2007, 15:39 (CEST)

Ja selv tak. Forhåbentlig får du lyst til at fortsætte og kan så grave en skabelon frem og se om den stadig virker. -- Mvh PHansen 8. aug 2007, 20:42 (CEST)
Hvis du sætter et kolon foran [[:Kategori:Hjælp på Wikipedia]] (Kategori:Hjælp på Wikipedia), undgår du at optræde på denne liste, hvor du kan se at der ikke optræder andre brugere. -- Mvh PHansen 27. aug 2007, 13:27 (CEST)
Hej PHansen. Tak for tip, jeg har tilføjet et kolon, og det ser ud som om det virker efter hensigten :-) Zilotte 27. aug 2007, 13:36 (CEST)

Mens du arbejder.[rediger kildetekst]

Hej Zilotte, jeg kan se at du arbejder på De Havilland Canada Dash 8 Q400 artiklen. Jeg ville ikke gå ind og redigerer, for at undgå en redigeringskonflikt, men jeg vil lige fortælle dig om den skabelon der hedder IBrug. Den ser ud som nedenstående, og kan bruges når du er igang med at arbejde. På den måde undgår du for mange der forstyrer arbejdet. MVH WikiDahl 16. okt 2007, 14:42 (CEST)


Tak,,, kender den godt, nogen gange tænker jeg bare ikke :-) Hvis du har noget indhold til artiklen må vi jo få det med ind også.... jeg er ved at finde noget frem om et uheld i Japan og er igang med at skrive om da SAS opkøbte flyene. Er der nogen emner du har i gang ? (så behøver jeg jo ikke at lave hele) Så lige i din profil, det ser ud som om du har bedre forudsætninger omkring det tekniske Zilotte 16. okt 2007, 15:12 (CEST)
Hej igen. Jeg fandt lige en side der måske kunne have interesse [1]. Jeg har desværre ikke så meget tid for tiden, og forsøger derfor at begrænse min tid på Wiki. Men når jeg er tilbage vil jeg meget gerne bidrage. WikiDahl 16. okt 2007, 21:25 (CEST)
Hej WikiDahl:: En kort beskrivelse af "Turbopropel" måske? (ikke for teknisk) PS dit poltiske standpunkt interesserer mig ikke, jeg interesserer mig for flysikkerhed. Hvis andre kan hjælpe er jeg også glad. Tak for link jeg kigger på siden (også den side:-) Zilotte 16. okt 2007, 21:30 (CEST)
Findes allerede. Se Turboprop WikiDahl 17. okt 2007, 11:04 (CEST)
Hej Wiki, Takker for info, jeg har kigget lidt på det link du har lagt, oplysningerne virker en smule misvisende, men det nok bare den måde de har lavet deres statistik på. Jeg udbygger ikke artiklen mere, bliver nødt til at rette sprog og stavefejl og få den til at se mindre rodet ud. Men du må gerne kommentere hvis der er store graverende fejl. Zilotte 20. okt 2007, 22:23 (CEST)

Måneders navne[rediger kildetekst]

Hej Zilotte. På dansk skriver man månedernes navne med småt som jeg rettede til i artiklen om Dash 8. Jeg håber, du vil føre navnene tilbage til min ændring. --Hockeyindustrien 27. okt 2007, 18:00 (CEST)

Hej Hockeyindustrien. Jeg så der var en redigeringskonflikt mens jeg skrev, men så kun som om du havde lavet en ændring i listen. Jeg skal nok rette.. undskylder !! Der er vel ikke andet jeg er komme til at overskrive ? Zilotte 27. okt 2007, 18:33 (CEST)
Nej, jeg tiføjede bare den seneste nødlanding eller hvad de nu hedder til listen.. Det er helt i orden :-) --Hockeyindustrien 27. okt 2007, 18:42 (CEST)

Måske du har lyst til at se lidt på denne ? Der er mange ting jeg er i tvivl om, noget at det jeg er mest i tvivl om har jeg undladt at skrive om. Især afsnittet om Frekvensbånd trænger til eftersyn eller omskrivning. Jeg har ikke kunne finde nye kilder om emnet, men jeg har set dem nævnt som også værende millitær satellitter så det kan være der er lidt tilbageholdenhed med oplysninger. Systemet bliver så vidt jeg forstår stadig brugt, men jeg har ikke kunnet finde status på de enkelte satellitter (men det forkommer mig underligt hvis de først opsatte stadig er aktive). Zilotte 23. feb 2008, 17:21 (CET)

Jeg er overhovedet ikke radioekspert, men jeg kan godt kikke på den. Med venlig hilsen Necessary Evil 23. feb 2008, 19:21 (CET)
Jeg tror nu nok du ved mere end jeg om den slags kommunikation. Måske behøver der ikke særlig meget om frekvensbånd og bare det ikke er helt forkert det der står. Og fint hvis du gider se lidt på artiklen Zilotte 23. feb 2008, 21:18 (CET)

Nu har jeg kikket på artiklen og jeg kan se at du er hovedforfatter. Artiklen er om NASAs kommunikationssatellitter, så hvorfor står der så noget om kommunikation mellem lasten og rumfærgen via kabler? Nogle af tingene under frekvensbånd lyder ret irrelevante med mindre en astronaut i ISS's Destiny-laboratoriemodul samtaler med en astronaut i Columbusmodulet via TDRS - og ikke ISS's samtaleanlæg. Et af billederne viser Very Large Array, der er et radioteleskop - øøøh hvad har det med TDRSS at gøre? Billedet Billede:Guam TDRSS Ground Station.gif er måske mere relevant. Med venlig hilsen Necessary Evil 25. feb 2008, 16:04 (CET)

Jeg har slettet det med kabler, det nok er på et detaljeniveau jeg ikke fostår alligevel. Frekvensbånd har jeg nu beskrevet meget overordnet udfra denne tekst: [2] Jeg har lagt et billede op fra White Sands Complex [3]

Der er beskrivelse om direkte og inddirekte kommunikation, indirekte er via relæ, direkte er via andre netværk og det vil jeg gerne undlade at skrive om, det bliver for kompliceret. Jeg vil prøve at undesøge nærmere om kommunikation på ISS og se på TRDS fremtidige brug, jeg kan se du har tilføjet noget om det. Hvis du eller andre insisterer på at det med frekvensbånd skal helt væk så må det jo nok væk, men jeg kunne nu godt tænke mig der var et lillebitte afsnit om det (eller et større, men så skal det skrives af nogen der ved mere.) Zilotte 26. feb 2008, 13:31 (CET)

Hej Zilotte, tak for ladestjernen - jeg håber ikke at du synes at jeg var for grov! Da jeg gav dig din Barnstar var jeg i tvivl om du lagde mærke til den på din brugerside 8-) Med venlig hilsen Necessary Evil 8. apr 2008, 18:08 (CEST)

Hej Necessary Evil, hvis det var ment som en grovhed er der noget jeg har misforstået, fandt da betydningen her [4] det er da stjerner med humor. Jeg ville nok undre mig hvis jeg fik en stjerne for at holde god orden på min brugerside! Men stjernen pynter da lidt op på brugersiden :o) Zilotte 8. apr 2008, 20:11 (CEST)