Brugerdiskussion:Zilotte

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Zilotte's arkiv


Hej Zilotte

Kan se du uploader en masse billeder fra NASA. Du kunne med fordel uploade dem på Commons i stedet for hvormed de andre sprog også kan få glæde af dem. Desuden undgår vi at der både ligger en kopi hos os og på Commons. Se f.eks. Commons:Category:NASA --Broadbeer, Thomas 5. jun 2008, 21:19 (CEST)

OK, skal jeg lægge foto jeg har allerede har lagt på danske op på den engelske også ? Så I kan slette dem fra den danske? Zilotte 5. jun 2008, 22:51 (CEST)

Helt rigtigt :) Sæt evt {{Now Commons}} ind på den danske billedside, så jeg kan se du har overført dem. --Broadbeer, Thomas 8. jun 2008, 23:10 (CEST)
Nu har jeg lagt de fleste på Commons, men jeg aner ikke hvilken kategori de havnede i ? Zilotte 10. jun 2008, 01:03 (CEST)
Glem det har fundet ud af det... Zilotte 10. jun 2008, 01:27 (CEST)

David Lynch[rediger kildetekst]

Tak for din kommentar. Jeg har svaret dig: http://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:David_Lynch. Har du lyst til at hjælpe mig med at udvide denne artikel (der virkeligt kunne trænge til det) samt at oversætte biografien fra en wiki?

Hej VictorEremita, jeg kan da starte med at finde nogle links og sådan noget, så må jeg se om kan bidrage med noget mere. Jeg har kun set et par af hans film, men finder dem umådelig interessante. Zilotte 26. jun 2008, 19:39 (CEST)

Hey, jeg har dags dato oprettet denne artikel. Da jeg har set, at du er rumfartsinteresseret, tænkte jeg, om du måske ville have interesse i at korrekturlæse artiklen? :) På forhånd tak, --Hockeyindustrien 30. jun 2008, 02:06 (CEST)

Hej Hockeyindustrien, Det er en Riiitig god artikel, jeg har selv læst lidt om perioden, men fandt det meget indviklet med de politiske finurligheder så jeg er imponeret over at du har beskrevet den historiske/politiske sammenhæng så struktureret,- og også gode billeder du har benyttet. Der er vist lavet korrektur på artiklen, men i afsnittet "Attituder" var der sneget sig et "%mdash;" ind. Zilotte 30. jun 2008, 23:37 (CEST)

Thanks Zilotte.[rediger kildetekst]

På vegne af min engelske Talk page vil jeg gerne sige tak for min barnstar. --Med venlig hilsen Necessary Evil 4. aug 2008, 00:42 (CEST)

Raketforsker eller rumforsker?[rediger kildetekst]

Hej Zilotte, der er oprettet en ny kategori: Kategori:Rumfartsforskere. Personligt synes jeg at det er en hjemmestrikket og kluntet titel og foreslår raketforsker eller rumforsker (se også Kategoridiskussion:Rumfartsforskere). Hvad er din mening? --Med venlig hilsen Necessary Evil 31. aug 2008, 23:43 (CEST)

Arbejder du stadig med Rumkapløbet?[rediger kildetekst]

Hej Zilotte. Du har haft {{IBrug}} på Rumkapløbet siden 28. jul 2008. Arbejder du stadig med artiklen? --MGA73 12. sep 2008, 20:00 (CEST)

Hej MGA73, jeg er gået i stå med skrivingen, men har et flot rodebunke i min sandkasse :-), men jeg har fjernet i brug. Zilotte 15. sep 2008, 20:06 (CEST)

Så er du nået længere end jeg er - min rodebunke er i hovedet :-D --MGA73 15. sep 2008, 20:09 (CEST)
Du rydder da pænt op her på Wikipedia- der er jeg absolut bagud ;-) Zilotte 16. sep 2008, 17:52 (CEST)

Skabelonfejl.[rediger kildetekst]

Hej Zilotte, du opretter mange rumfartsartikler her på den danske Wikipedia, hvilket er pragtfuldt. MEN i den skabelon du åbenbart bruger er der en gentagen fejl: den har et afsnit der hedder "Eksterne henvisniger" i stedet for "Eksterne henvisninger". Kan du ikke ændre det? --Med venlig hilsen Necessary Evil 24. sep 2008, 08:29 (CEST)

Hej Necessary Evil, jeg må være lidt småblind, det er ikke en skabelon, men kopi/paste. Jeg vil lave nogle søgninger og få rettet samtlige. Det må du undskylde - Zilotte 25. sep 2008, 23:04 (CEST)

Ved søgningen fandt jeg samme fejl mange steder, det er ikke kun mig der laver den fejl, mon man kan lave en bot der retter ? Zilotte 25. sep 2008, 23:18 (CEST)

Ja det var en grusom mængde - du må være blevet træt i fingrene 8-) På Wikipedia:Landsbybrønden/arkiv18#Indbygget stavekontrol i browsere (f.eks. Firefox 2) står der lidt om stavekontrol, jeg har dog aldrig selv brugt den. Jeg copy & paster fra forhåndsvisning til MS Word og bruger dens stavekontrol. Den finder mange dumme tastefejl og dobbelte ord. Man skal ikke tage teksten fra redigeringsvinduet for så kommer for mange røde streger grundet wikiformateringstegnene. --Med venlig hilsen Necessary Evil 26. sep 2008, 00:36 (CEST)
Jeg har nu rettet samtlige undtagen på diskussions-sider og i andre folks sandkasser. I Firefox har jeg slået script fra (noscript) og det medfører vist også at stavekontrollen er slået fra,- og jeg glemmer at slå den til. Er ved at prøve Google Chrome browser og den har indbygget stavekontrol. Men jeg er slem til at overså røde streger og stavefejl måske pga. en masse engelske ord og titler. Der er vist mange der har overset den fejl med "henvisniger" men nu har jeg lavet manuel masseret :-), så vi kan håbe fejlen udgåes når der copy/pastes - Zilotte 26. sep 2008, 00:51 (CEST)
Det der browsersnak er sort tale for mig - men det er nok rigtigt. "Henvisniger" lader til at være fra 2004/2005. --Med venlig hilsen Necessary Evil 26. sep 2008, 01:00 (CEST)

Husk meget gerne...[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du gendanner efter hærværk, så er det vigtigt at huske at tilføje de rette test-skabeloner til hærværksmandens brugerdiskussionsside. Med dette kan man nemlig sidenhen se, at denne bruger allerede har fået en advarsel, næste gang samme bruger laver hærværk, og dermed kan vandaler blive behørigt blokeret. Og i større tilfælde af hærværk, kan registrering af brugerens IP og den tilhørende institution komme på tale, så institutionen ved gentagelser kan blive kontaktet.

Og så har det også den fordel, at brugerne ved, at de bliver holdt øje med. :-) --MGA73 12. okt 2008, 17:18 (CEST)

Civiliseret sprog, tak![rediger kildetekst]

Hej Zilotte.
Afstå venligst fra at anvende ord som "sprogspasser" på Wikipedia, da sådanne ord kan blåstemple et for saftigt sprog blandt mindre seriøse brugere og/eller unødigt alarmere hærværksbekæmpende robotter/brugere. --Med venlig hilsen Necessary Evil 15. okt 2008, 15:06 (CEST)

Ja ok, men det var nu mig selv jeg omtalte.... Zilotte 15. okt 2008, 15:13 (CEST)
Jeg kunne have fundet på det samme Zilotte. Man kan da også hele tiden blive klogere :-D --MGA73 15. okt 2008, 17:20 (CEST)
tja men jo klogere man bliver, jo mere bevidst bliver man om hvor lidt man ved, men jeg har nu altid vidst det:-) Men spøg til side, det er da ganske rigtigt og jeg tænkte ikke lige over det. Zilotte 15. okt 2008, 17:29 (CEST)
Det var ikke for at brokke mig, men tekster skrevet i "Beskrivelses"-feltet kan ses på Seneste ændringer, overvågningslister og historik. Jeg skrev en gang "de rådne robotter..." hvorefter mit bidrag blev fjernet af en "OdderBot via popups". Man kan skrive mere uformelt i diskussionsbrødteksten. --Med venlig hilsen Necessary Evil 15. okt 2008, 18:56 (CEST)
Det er ok at du gør opmærksom på det, jeg havde måske heller ikke gjort det helt klart at det var mig selv jeg omtalte som en "sprogfjummer". Zilotte 15. okt 2008, 19:26 (CEST)
Så vidt jeg kan se er ejeren af OdderBot fra Polen. Jeg synes, at det er lidt problematisk, hvis udlændinge skal bestemme hvad vi må skrive på den danske Wikipedia. Man må da håbe, at ejeren følger med i hvad botten i givet fald fjerne og "ruller tilbage" hvis den fjerner for meget. --MGA73 15. okt 2008, 19:01 (CEST)
Ja den kan man kalde Botten for en Odder, men ikke rådden! Botten har nok følt sig personligt fornærmet. Zilotte 15. okt 2008, 19:26 (CEST)
Hehe du har jo humor. Jeg synes faktisk, at det er lidt fjollet med autocensur. --MGA73 15. okt 2008, 19:50 (CEST)

Dit seneste bidrag.[rediger kildetekst]

Hej Zilotte. Hvorfor ændrer du {{Flagikon|USA}} til [[Billede:Flag of the United States.svg|20px|USA]]? ISO-flagskabelonerne er nemmere og behøver ikke border ved hvide flag. Og hvad er forskellen på font og span? Jeg er blot nysgerrig --Med venlig hilsen Necessary Evil 10. nov 2008, 20:46 (CET)

Fordi de kommer op på fejllisten Wikipedia:WikiProjekt Check Wikipedia, de blinde kan ikke læse teksten, kør din mus hen over flag {{Flagikon|RUS}} og der står enten filnavn eller RUS, hvis man selv skriver billedteksten kan man skrive Rusland. Blinde der bruger en screen-reader kan ikke se, man kan læse med deres screen-reader, hvis man skriver så de kan læse det. Screen-readerne oversætter hvis man skriver det korrekt. Span er CSS og font er gammel html kode, man bruger CSS for at øge tilgængligheden, både for blinde, men også for forskellige browsere. (måske lidt for kort forklaring) se evt. Wikipedia:Colours - Zilotte 10. nov 2008, 21:06 (CET)
Jeg prøver lige at uddybe, det du læser når du fører din mus henover et grafisk billede er det en blid læser med sin screen-reader. Hvis man ikke har skrevet nogen billedtekst, læses filnavnet etellerandet.jpg og det fortæller ikke så meget. I HTML er der et såkaldt "ALT" tag, hvis man skriver HTML ALT="et eller andet fornuftigt" kan en blind læse noget fornuftigt. I Wikipedia er der ikke ALT tag men [[Billede:Flag of the United States.svg|20px|Her står der noget fornuftigt en blind kan læse]]. Altså jeg ved ikke helt præcis hvordan Wikipedia oversætter til html, men noget af det kan jeg regne ud for jeg kender lidt til HTML og screen-readere. Håber det giver mening - : Zilotte 10. nov 2008, 21:32 (CET)
Javel ja, kan man kombinere flagikon-skabelonen med skjult tekst?? --Med venlig hilsen Necessary Evil 10. nov 2008, 22:22 (CET)
Det tror jeg ikke, jeg har forsøgt, men måske hvis man retter skabelonerne. Jeg er ikke ekspert i skabeloner og har ikke læst hele den lange tekst her [1] , det ville jo lette lidt på arbejdsbyrden, men jeg er ikke sikker på det er så nemt:

"Remember accessibility for the visually impaired. Failure to provide alt text, which is text describing the content of the image, will make the information meaningless or confusing to those using screen readers or text-only browsers. This is mainly a problem when including flags directly as images, as the standardized flag icon templates provide alt text. To provide alt text, simply add the description to the end of the image markup: [[Image:PictureName.jpg|100px|left|Description of the image]]". - Zilotte 10. nov 2008, 22:57 (CET)

Men jeg tror det er et forsøg værd at rette skabelonerne - Zilotte 10. nov 2008, 23:20 (CET)
syntaksproblem

Sådan ser det ud i google crome browser, et andet problemer er at flagene har forskellige størrelser alt efter om man benytter det ene eller andet. {{border|[[Billede:Flag of France.svg|20px]]}} det er et problem : Zilotte 28. nov 2008, 19:44 (CET)

Fobos i 1975[rediger kildetekst]

Hej Zilotte, Fobossonderne var 3-generationsdybrumsonder der efterfulgte 2-generationsdybrumsonderne fra 1975- . --Med venlig hilsen Necessary Evil 2. mar 2009, 16:57 (CET)

Hej NE, tak for info, det var en lidt hurtig opdatering af mangel på årstal. Og jeg bliver nok nødt til at undersøge yderligere inden jeg skriver mere i artiklen. Men jeg er er lige begyndt på et eller flere nye afsnit til ISS artiklen, så jeg må vende tilbage til Fobo'erne på et senere tidspunkt, det er ikke til at se om programmet er slut eller om det stadig er igangværende - Zilotte 2. mar 2009, 17:31 (CET)

Hej Zilotte, jeg har nu tilføjet skabelonen {{Jordens Atmosfære}} Hilsen --Masz (BeskedE-mail) 3. mar 2009, 12:15 (CET)

Hej Masz, Jammen dog- mange tak, sikke en service ! Zilotte 3. mar 2009, 12:40 (CET)

Kandidat til GA[rediger kildetekst]

Jeg vil lige gøre opmærksom på, at jeg har oprettet en kandidat til GA for knap en uge siden, men ingen har endnu reageret. Jeg vil være glad, hvis der blot kommer en kommentar til det. --Ktp72 7. apr 2009, 12:08 (CEST)

Hej Ktp72, jeg skal lige bruge lidt tid til at læse den igennem, så skal jeg nok komme med kommentarer. -Zilotte 7. apr 2009, 23:40 (CEST)
Jeg takker mange gange for dine kommentarer, de er til meget stor hjælp. --Ktp72 8. apr 2009, 09:46 (CEST)

Hurtig artikel.[rediger kildetekst]

Hej Zilotte, jeg vil gerne rose dig for, at du så hurtigt oprettede artiklen Andreas Mogensen om den første danske astronaut. Desværre må vi ikke bruge billedet fra ESA, som de må på en.wiki (snøft!). --Med venlig hilsen Necessary Evil 22. maj 2009, 01:43 (CEST)[svar]

Hej Necessary Evil, tak for roser. Jeg så du prøvede at redde licensen med fair use på Commens, roser til dig for det. Jeg brugte en del tid på at finde ud af hvordan jeg kunne få det lagt op, hos ESA siger de man gerne må bruge det til ikke kommercielle formål, ikke ændre billedet og sørge for at ESA bliver krediteret for det, så det burde være muligt at bruge det på Wikimedia. Men vi må vel bare vente til NASA tager billeder af ham. Zilotte 22. maj 2009, 03:23 (CEST)[svar]
Eller håbe på at han selv frigiver et billede til Wikipedia. --Med venlig hilsen Necessary Evil 22. maj 2009, 11:07 (CEST)[svar]

COLBERT løbebånd - tak fordi at du går mod strømmen.[rediger kildetekst]

Hej Zilotte. Tak fordi du skriver løbebånd, jeg er ved at være træt af at aviser og tv kalder det for "trædemølle" ekstra bladet bt tv2 (er trædemølle ikke det hamstere bruger? Trædemølle til hamster - 35,00 DKK). --Med venlig hilsen Necessary Evil 7. sep 2009, 19:16 (CEST)

Der er faktisk en artikel: Trædemølle, på den engelske står der desuden det også var et torturinstrument i ældre tid. Det er da en af de mere morsomme oversættelser ! Men de benytter alle den samme kilde Ritzau er synderen, journalisten må have haft travlt og de andre citerer bare; dr.dk Vejle Amts folkeblad, der i øvrigt heller ikke noget køleskab med, men en ret avanceret fryser. :-) men jeg har også set oversættelser med løbebånd - Zilotte 7. sep 2009, 21:49 (CEST)
Det er sikkert også Ritzau, der påstår at Christer har foretaget tre rumvandringer på denne mission metroxpress og "udrustning som gør det muligt for rumstationen at bestemme sin position i forhold til jorden" - en bøvlet måde at skrive GPS på. --Med venlig hilsen Necessary Evil 7. sep 2009, 23:53 (CEST)

Hej Zilotte, jeg har hørt noget om at du ser NASA-tv. Hvordan udtaler de "Cupola", på italiensk eller engelsk? --Med venlig hilsen Necessary Evil 11. feb 2010, 01:53 (CET)

Hej Necessary Evil, jeg tror de fleste udtaler det på Italiensk, jeg har ikke lagt så meget mærke til det, men måske et fåtal udtaler det på engelsk. Fremover vil jeg lægge mærke til det og skal nok give dig besked hvis jeg opdager andet end det jeg har observeret. Men i dagene fremover får jeg ikke meget tid til at se NASA TV, så jeg håber nogen vil opdatere STS-130 artiklen. - Zilotte 11. feb 2010, 21:01 (CET)
Ok --Med venlig hilsen Necessary Evil 11. feb 2010, 23:35 (CET)
Jeg er ikke sikker på hvordan det udtales på engelsk, men det lyder ikke særlig italiensk når Kathryn Hire udtaler det, hun siger Quepula, men hun hører til fåtallet - Men der er nu sjovere når Japanerne er med og de skal sige flight STS-123 JAXA Speech (YouTube). Zilotte 15. feb 2010, 22:20 (CET)

Solsystemet[rediger kildetekst]

Thumbs up! for din totale overhaling af hele solsystemet. Det er rigtig godt at se. mvh. --Ktp72 17. feb 2010, 20:29 (CET)

Mange tak! Zilotte 17. feb 2010, 22:47 (CET)

Tak for barnstar![rediger kildetekst]

Hej Zilotte, tak for din barnstar. Der var åbent hus hos Copenhagen Suborbitals og jeg tog nogle potografier. --Med venlig hilsen Necessary Evil 18. feb 2010, 03:40 (CET)

Tak for barnstar[rediger kildetekst]

Hej Zilotte, mange tak for din barnstar det er altid en fornøjelse at bidrage til Wikipedia. -- Mvh. Mathiaskh 27. feb 2010, 00:33 (CET)

Hvad så Zilotte, bliver STS-135 den allersidste rumfærgemission eller hvad? en.wiki har en artikel om en:STS-135, det samme har tyskerne og svenskerne. --Med venlig hilsen Necessary Evil 1. feb 2011, 02:31 (CET)

Hej Necessary Evil
Først undskyld jeg først ser din besked nu, det er lang tid siden jeg har været logget på her. Det er også længe siden jeg har fulgt med i hvad der sker i rumfærge-programmet. Men jeg er overrasket, for det har været på tale om Atlantis er forældet (farlig at flyve rundt i), og 'Mission control' og diverse besætninger føler sig mest tryg ved at flyve med Endeavour. Så jeg tvivler på NASA tør risikere en ekstra mission. Men den står jo på listen her: Consolidated Launch Manifest til juni 2011, så vi bør jo nok oprette en STS-mission mere. Zilotte 13. feb 2011, 00:45 (CET)

Omdøbning af 'Gamma Orionis' til Bellatrix[rediger kildetekst]

Hej Zilotte, du interesserer dig jo for astronomi, så jeg vil lige gøre dig opmærksom på flytteforslaget. --Med venlig hilsen Necessary Evil 9. mar 2011, 15:09 (CET)

Mogensen paa CIS[rediger kildetekst]

Du skrev at Mogensen havde været paa Copenhagen International School. Men ingen af kilderne siger dette. Hvad var din kilde? Engelsk Wikipedia siger han var paa Rygaards. --Ysangkok (diskussion) 4. sep 2015, 14:40 (CEST)

Patruljant[rediger kildetekst]

Jeg vil foreslog at du bliver patruljant på "Dansk Wikipedia", du kan læse og ansøge om på https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Patruljanter#Vejledning_for_ans.C3.B8gning. Det behøver ikke at kræve særlig meget arbejde, idet lidt også har ret.

med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 11. jan 2017, 10:13 (CET)

Jeg frafalder min opfordring pga. inaktivitet. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 11. jan 2017, 10:41 (CET)