Candyking

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Candyking

Candyking (Karamellkungen i Sverige) er et svensk firma, der markedsfører bland selv slik i Finland, Norge, Sverige, Polen, Danmark, Storbritannien og Irland.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Firmaet blev grundlagt i 1984 under navnet Karamellgrossisten i Sverige AB. I 1985 overtog firmaet det britiske firma Just Sweets Ltd.[1]

I 1997 blev foretagenet opkøbt af den finske koncern Fazer hvor navnet i sverige blev ændret til Karamellkungen. I november 2008 overtog Candyking Holding konkurrenten Godisprinsen med hjælp fra hovedkoncernen, og har nu fire forskellige typer bland selv slik i portefølgen; Karamellkungen (bland selv slik), Godisprinsen (bland selv slik), Premiyum (eksklusiv luksuskonfekt i løsvægt) samt Mixsnax (natursnacks i løsvægt).

I februar 2009 opkøbte virksomheden også Parrots fra chipsproducenten OLW som er eget af den norske koncern Orkla. Parrots producerer nødder og tørrede frugter til salg i løsvægt.

Candyking i Storbritannien[redigér | redigér wikikode]

Candyking i Storbritannien har hovedsæde i Portsmouth, Hampshire og sælger omkring 8.000 tons bland selv slik hvert år til forhandlere som biografer, supermarkeder og slikbutikker.

Firmaet er leverandør både slik og "bland selv slik-vægge" til butikker med firmaets logo, samt engrossalg af omkring 100 forskellige sliktyper. Den britiske afdeling beskæftiger omkring 300 fuld- og deltidsansatte.

Virksomhedens største detailforretning, Woolworths Group, gik i betalingsstandsning i november 2008 og alle dens butikker er nu lukkede. Siden er deres største outlet nu Tesco. Den britiske biografkæde Cineworld er også stor kunde, og har firmaets produkter i alle afdelinger. Andre store forhandlere er Wilkinson og for nylig W H Smith.

Produkter[redigér | redigér wikikode]

Blandt virksomhedens produkter er:

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sverige er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.