Candyking

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Candyking

Candyking (Karamellkungen i Sverige) er et svensk firma, der markedsfører bland selv slik i Finland, Norge, Sverige, Polen, Danmark, Storbritannien og Irland.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Firmaet blev grundlagt i 1984 under navnet Karamellgrossisten i Sverige AB. I 1985 overtog firmaet det britiske firma Just Sweets Ltd.[1]

I 1997 blev foretagenet opkøbt af den finske koncern Fazer hvor navnet i sverige blev ændret til Karamellkungen. I november 2008 overtog Candyking Holding konkurrenten Godisprinsen med hjælp fra hovedkoncernen, og har nu fire forskellige typer bland selv slik i portefølgen; Karamellkungen (bland selv slik), Godisprinsen (bland selv slik), Premiyum (eksklusiv luksuskonfekt i løsvægt) samt Mixsnax (natursnacks i løsvægt).

I februar 2009 opkøbte virksomheden også Parrots fra chipsproducenten OLW som er eget af den norske koncern Orkla. Parrots producerer nødder og tørrede frugter til salg i løsvægt.

Candyking i Storbritannien[redigér | redigér wikikode]

Candyking i Storbritannien har hovedsæde i Portsmouth, Hampshire og sælger omkring 8.000 tons bland selv slik hvert år til forhandlere som biografer, supermarkeder og slikbutikker.

Firmaet er leverandør både slik og "bland selv slik-vægge" til butikker med firmaets logo, samt engrossalg af omkring 100 forskellige sliktyper. Den britiske afdeling beskæftiger omkring 300 fuld- og deltidsansatte.

Virksomhedens største detailforretning, Woolworths Group, gik i betalingsstandsning i november 2008 og alle dens butikker er nu lukkede. Siden er deres største outlet nu Tesco. Den britiske biografkæde Cineworld er også stor kunde, og har firmaets produkter i alle afdelinger. Andre store forhandlere er Wilkinson og for nylig W H Smith.

Produkter[redigér | redigér wikikode]

Blandt virksomhedens produkter er:

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sverige er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.