Christian Stadil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
Christian Stadil

Christian Stadil.jpg

Personlig information
Født Christian Nicholas Stadil Rediger på Wikidata
9. november 1971 (51 år)
Gentofte
Bopæl Holte Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Herlufsholm (til 1989) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Forretningsperson Rediger på Wikidata
Deltog i Løvens Hule (2015-2019) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Christian Stadils hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Christian Nicholas Rosenkrantz Stadil (født 9. november 1971 i Gentofte) er en dansk milliardær, ejer af og CEO i konglomeratet Thornico A/S, der omfatter over 120 operationelle virksomheder indenfor fødevarer, shipping, teknologi, fast ejendom, finansiering, emballering og sport og mode, herunder den kendte sportsvirksomhed Hummel.

Christian Stadil er, udover at være virksomhedsejer og -stifter, forfatter, foredragsholder, adjungeret professor ved Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse ved Copenhagen Business School og tidligere investor i bl.a. Løvens Hule, den danske udgave af Shark Tank og Dragons' Den. Christian Stadil sidder derudover i en lang række eksterne bestyrelser og tænketanke.

Opvækst og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Hans forældre er finansmanden advokat Thor Stadil og Kirsten Malling Stadil. Christian Stadil blev student fra Herlufsholm Kostskole i 1989, hvorefter han søgte ind i Den Kongelige Livgarde. Her var han sergent fra 1990 til 1992.

Efter tiden i Livgarden tog han til Århus for at læse jura. Christian Stadil stoppede sit studium efter to år, og blev derefter forretningsmand på fuld tid i arbejdet med at diversificere modervirksomheden Thornico.

Christian og hans far, Thor Stadil, opkøbte i 1999 det danske Hummel, som på det tidspunkt var i tilbagegang. I løbet af nogle få år fik Christian og Thor Stadil dog vendt udviklingen, da de relancerede brandet og opdelte firmaet i to afdelinger; Fashion og Sport, samt ved (uden opfordring) at sende tøj til kendte mennesker, og på den måde få billig reklame.

Kritik[redigér | rediger kildetekst]

Christian Stadil har også været udsat for markant kritik fra flere sider. Det gælder bl.a. beslutningen om at trække sin støtte til Tibet,[1] transport af missiler[2] samt sagen omkring fyringen af Hummel-direktør Søren Schriver [3].

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Privat er Christian gift med Alice Rosenkrantz Stadil,[4] far til fire, en garvet bjergbestiger, kampsportsudøver, litteraturnørd, kunstsamler, champagne entusiast og indehaver af sin helt egen champagne: Stadil et Stadil, LE NON MOI.

Christian er også medlem af Eventyrernes Klub; en klub og et fællesskab, som hylder både de indre og ydre eventyr f.eks. i rummet, bjergene, junglen eller på polerne og som slår et slag for vigtigheden i at leve et eventyrligt liv.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hummel: Støtte til Tibet er et problem i Kina business.dk 10. oktober 2012,
  2. ^ Christian Stadil sejler missiler for skandale-rederi ekstrabladet.dk 11. feb. 2012
  3. ^ Christian Stadil – en neoliberal karmacowboy i stiv mediekuling information.dk 4. marts 2017
  4. ^ Maria Hoang, Alexander Borch Nielsen (18. august 2018). "Se billederne: Milliardær Christian Stadil er blevet gift". Se og hør. Hentet 14. september 2018.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi