Clearhaus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Clearhaus
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Grundlagt 2011 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Aarhus, Danmark Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 33749996 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/33749996 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Clearhaus er en dansk indløsningsvirksomhed med hovedsæde i Aarhus. Virksomheden blev stiftet i 2011 og gik live i 2015. Virksomheden har drift i alle lande inden for EU28 + Schweiz. Deres kunder er webshops. Clearhaus gør det muligt for onlinebutikker at modtage betalinger lavet med Visa og Mastercard. De behandler desuden betalinger for webshops.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

I 2009 trådte det første betalingsservicedirektiv fra EU i kraft. Det gjorde det muligt at være en finansiel institution, uden at skulle have banklicens. På dette tidspunkt var det danske betalingsmarked domineret af et monopol, hvilket betød at udviklingen i branchen var langsom. Clearhaus så derfor en mulighed for at udfordre monopolet og reducere friktion inden for online betalinger.[1][2]

Clearhaus blev stiftet i 2011 og startede med at udvikle teknologi og processer til at håndtere online betalinger. I 2015 fik de sit Visa og Mastercard licens, gik live og fik sin første kunde. Ved udgangen af året havde virksomheden opnået en markedsandel på 10% i Danmark. Ultimo 2017 havde virksomheden 7.500 kunder og 20% af det danske marked. I dag kommer over 80% af salget fra uden for Danmark.

Clearhaus købte i 2017 33% af den danske bank Københavns Andelskasse (under kontrol af Finansiel Stabilitet) for at lukke hullet mellem indløsning og traditionel bankvirksomhed.[3]

I begyndelsen af 2018 gik Clearhaus sammen med betalingsgatewayen QuickPay om at udbyde Apple Pay som en betalingsmåde til de danske webshops.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]