Creamy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Creamy
Oprindelse Danmark
Genre Pop, eurodance
Aktive år 1999-2002
Pladeselskab RecArt Music Denmark, EMI Music Denmark
Medlemmer Rannva Joensen
Rebekka Mathew

Creamy var en dansk pigegruppe bestående af Rannva Joensen og Rebekka Mathew. Gruppen lavede musik fra 1999 til 2002.

Creamy startede i 1999 med at lave et album med elektroniske udgaver af danske børnesange, hvor de sang hen over dance-rytmerne. Albummet hed blot Creamy og havde udelukkende coverversioner. Her hittede de særligt med sangen 'Æblemand' og 'Krabbesangen'. Albummet var det meste solgte album i Danmark i 1999, og endte med at sælge 210.000 eksemplarer.[1] På deres anden udgivelse We Got the Time fra 2000 bevægede de sig i takt med, at deres fans blev ældre, hen mod en mere eurodance-præget lyd, og udgav her originale sange og teksterne var nu også på engelsk. Her hittede Creamy med sangen "Help! I'm a Fish" som også var på soundtracket til den danske tegnefilm Hjælp! Jeg er en fisk fra år 2000. We Got the Time solgte over 140.000 eksemplarer.[2]

Skønt Creamy ikke ytrede det i deres musik, har de ved flere lejligheder givet udtryk for, at de var kristne. Jesus er på takkelisten på indercoveret på deres første cd, ligesom de takkede Jesus, da de i 2000 fik overrakt en Grammy.

Kritik[redigér | redigér wikikode]

Creamy var i starten ikke et band, som hittede blandt andre end børn, og blev derfor sidestillet med eksempelvis Åh Abe udgivelserne. Mange kritikere har givet udtryk for, at Creamy ikke var særligt talentfulde i sammenligning med andre musikere som producerede musik til børn. Det var heller ikke Creamy selv som stod for musikken, og da teksterne og melodierne også var lånt, var det kun deres sangstemmer som reelt var deres eget udtryk; musikken var produceret af dj'en og produceren Darwich. Stand-up komikeren Anders Matthesen var en af Creamy-kritikerne, som var særdeles grov i tonen overfor Creamy. Dette kom flere gange til udtryk i hans stand-up shows. Dog mente mange fans, at kritikken var uberettiget, da mange kritiserede det første album som var det markedsført til voksne, hvilket ikke var tilfældet. Med Creamy kom der en hel bølge af lignende koncepter med børn og unge, som sang børnesange i elektroniske versioner, hvoraf ingen rigtigt præsterede at opnå samme sucess, som Creamy gjorde. Med udgivelserne efter deres første album er det tydeligt, at musikken i højere grad henvender sig til andre end børn, og i og med at Creamy begyndte selv at komponere sange og tekster på engelsk, begyndte de at fremstå mere seriøse, ligesom de også henvendte sig til et udenlandsk publikum.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbums[redigér | redigér wikikode]

EP'er[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Højtflyvende børnestjerner". BT. 29. juli 2000. 
  2. ^ Larsen, Flemming (22. december 2000). "Fingre i slik for 520 kroner på to et halvt minut". Fredericia Dagblad. 
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.