Creamy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Creamy
Oprindelse Danmark
Genre Pop, eurodance
Aktive år 1999-2002
Pladeselskab RecArt Music Denmark, EMI Music Denmark
Medlemmer Rannva Joensen
Rebekka Mathew

Creamy var en dansk pigegruppe bestående af Rannva Joensen og Rebekka Mathew. Gruppen lavede musik fra 1999 til 2002.

Creamy startede i 1999 med at lave et album med elektroniske udgaver af danske børnesange, hvor de sang hen over dance-rytmerne. Albummet hed blot Creamy og havde udelukkende coverversioner. Her hittede de særligt med sangen 'Æblemand' og 'Krabbesangen'. Albummet var det meste solgte album i Danmark i 1999, og endte med at sælge 210.000 eksemplarer.[1] På deres anden udgivelse We Got the Time fra 2000 bevægede de sig i takt med, at deres fans blev ældre, hen mod en mere eurodance-præget lyd, og udgav her originale sange og teksterne var nu også på engelsk. Her hittede Creamy med sangen "Help! I'm a Fish" som også var på soundtracket til den danske tegnefilm Hjælp! Jeg er en fisk fra år 2000. We Got the Time solgte over 140.000 eksemplarer.[2]

Skønt Creamy ikke ytrede det i deres musik, har de ved flere lejligheder givet udtryk for, at de var kristne. Jesus er på takkelisten på indercoveret på deres første cd, ligesom de takkede Jesus, da de i 2000 fik overrakt en Dansk Grammy - på daværende tidspunkt navnet for en Danish Music Award.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Studiealbums[redigér | rediger kildetekst]

EP'er[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Højtflyvende børnestjerner". BT. 29. juli 2000. 
  2. ^ Larsen, Flemming (22. december 2000). "Fingre i slik for 520 kroner på to et halvt minut". Fredericia Dagblad. 
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.