Demi Moore

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Demi Moore
Personlig information
Født Demetria Gene Guynes Rediger på Wikidata
11. november 1962 (61 år)
Roswell, New Mexico, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Rediger på Wikidata
Bopæl Hailey Rediger på Wikidata
Politisk parti Demokratiske parti Rediger på Wikidata
Ægtefæller Ashton Kutcher (2005-2013)
Bruce Willis (1987-2000) Rediger på Wikidata
Partnere Emilio Estevez
Timothy Hutton Rediger på Wikidata
Børn Rumer Willis Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted Fairfax High School, Redondo Union High School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller, stemmeskuespiller, filminstruktør, filmproducent, skuespiller, model Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Nomineringer Golden Raspberry Award for værste skuespillerinde (1992) Rediger på Wikidata
Udmærkelser Theatre World Award (1987) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Demi Moore (født Demi Gene Guynes 11. november 1962) er en amerikansk skuespiller.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Demi Moore voksede op med sin mor og stedfar i et meget ustabilt miljø præget af hyppige jobskift og flytninger, forældrenes alkoholmisbrug, skænderier og indbyrdes vold, der kulminerede med stedfarens selvmord.

Demi Moore forlod skolen som 16-årig og begyndte at arbejde som model. Hun giftede sig første gang med en rockmusiker som 18-årig, og i 1982 fik hun sit første større job som skuespiller i tv-serien General Hospital, som hun spillede i et par sæsoner. Med lønnen herfra levede hun et liv præget af fester og stoffer, som hun først slap ud af, efter at hun var blevet fyret fra optagelserne til Kliken fra St. Elmo. Hun gennemgik en hurtigtvirkende behandling, og en uge senere var hun så klar, at hun blev genantaget til optagelserne af den film, der blev gennembruddet for hende og flere andre fra hendes generation.

Siden har hun med talent og næse for reklame arbejdet sig frem til stjernestatus med film som Ghost, Et frækt tilbud og G.I. Jane. Moores seneste markante rolle var som kriminalassistent Tracy Atwood, modparten til Kevin Costners titelrolle, i Bruce A. Evans' film Mr. Brooks (2007). Hun har her for nylig været med i filmen LOL med Miley Cyrus og Ashley Greene.

Moore har været gift tre gange. Mest kendt er ægteskabet med Bruce Willis (1987-2000), med hvem hun har tre børn, alle piger: Rumer Glenn Willis (født 16. august 1988), Scout LaRue Willis (født 20. juli 1991) og Tallulah Belle Willis (født 3. februar 1994). Ægteparret stod sammen med Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger bag restaurantkæden Planet Hollywood, der startede i 1991. Senest har hun været gift med skuespilleren bag tv-serien Punk'd, Ashton Kutcher. Ægteskabet varede indtil 2012.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi