Den Danske Naturfond

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Den Danske Naturfond
Generelle informationer
Type Fond
Interesse Naturforbedring
Hjemsted Danmark Frederiksberg, Danmark
Grundlagt 14. januar 2015 (4 år)
Formand Lauritz B. Holm-Nielsen
Eksterne henvisninger
www.ddnf.dk
CVR-nummer 36502991Rediger på Wikidata

Den Danske Naturfond er en dansk privat erhvervsdrivende fond, hvis overordnede formål er at forbedre naturtilstanden og vandmiljøet i Danmark. Den blev stiftet i januar 2015 af den danske stat, Villum Fonden og Aage V. Jensen Naturfond.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Den 2. december 2013 underskrev statsminister Helle Thorning-Schmidt og miljøminister Ida Auken på vegne af den danske stat en aftale om stiftelsen af den privat-offentlig politisk uafhængige Den Danske Naturfond, sammen med de to fonde, Aage V. Jensen Naturfond og Villum Fonden.[1] Staten indskød 500 millioner kroner, mens Villum kom med 250 mio. og Aage V. Jensen 125 mio. Staten betalte yderlige 49 mio. kr. i driftstilskud, så fondens midler udelukkende blev brugt på formålet. Folketinget vedtog 19. december 2014Lov om Den Danske Naturfond’, som udstikker rammerne for fondens aktiviteter.

Mols Bjerge[redigér | redigér wikikode]

Fondens første projekt blev offentliggjort i marts 2016. Her ville den i samarbejde med Naturhistorisk Museum og Molslaboratoriet indhegne 120 hektar i Mols Bjerge, og efterfølgende sætte vilde heste ud i en 10-årig forsøgsperiode.[2] Indhegningen afløste 14 mindre af slagsen, og er beliggende på Molslaboratoriets jorde umiddelbart syd/sydvest for Femmøller og Femmøller Strand.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Den Danske Naturfond". Miljøministeriet. 29. januar 2016. Hentet 7. marts 2016. 
  2. ^ Kunzendorf, Martin (7. marts 2016). "Vilde heste skal tiltrække flere sommerfugle og gødningsbiller". DR. Hentet 7. marts 2016. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]