Diskussion:Alzheimers sygdom

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Alzheimers sygdom er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Alzheimers sygdom har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 5, 2017.

Milepæle
TidsmarkeringMilepælResultat
Nomineret til god artikel Vedtaget
Nomineret til ugens artikel Vedtaget
Nomineret til lovende artikel Vedtaget

 

Huskeliste for Alzheimers sygdom: rediger · historik · overvåg · opdater
 • Visse afsnit fra den engelske artikel er ikke oversat:
  • Det engelske afsnit om andre hypoteser er en forvirrende rodebunke, og derfor ikke oversat. Såfremt der findes andre relevante hypoteser - såsom Reisbergs hypotese om retrogenese - bør der være afsnit om disse.
  • Afsnitte om retninger indenfor Alzheimer-forskningen er bevidst udeladt, da det a) er en masse en-linje-paragraffer, der bare er smidt ind hist og her og b) sandsynligvis på mange punkter allerede er forældet, da forskningen går enormt hurtigt. I stedet bør vi bygge afsnittet op fra bunden af.
 • 'Hjælper' og 'plejer' anvendes i artiklen som synonymer. Det bør nok for letlæselighedens skyld ensrettes.
 • Afsnittet 'Kendte tilfælde' bør indeholde nogle kendte danske tilfælde
 • Afsnittet 'Skildring i medierne' bør opdateres med evt. danske film eller bøger
  • To dokumentarer er indsat (Da Aage forsvandt og En stille forsvinden)
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

"Sygdommen er opkaldt efter Alois Alzheimer, der var den første til at identificere symptomerne." Jeg har slettet dette, da det vist var Kraepelin der identificerede symptomerne. - Fnielsen 24. jul 2006 kl. 11:57 (CEST)post3

@Fnielsen: Her 10 år efter har jeg genindsat påstanden, sådan cirka :-). Alzheimer var den første, der beskrev et tilfælde, mens Kraepelin var den første der identificerede det som en enkeltstående sygdom, ved at 'skrælle' nogle af de urelaterede symptomer fra Alzheimers observation væk. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 13. dec 2016, 16:16 (CET)
 • @Metalindustrien: godt nok ikke en dansk bog men derimod en norsk Mors gaver af no:Cecilie Enger, danske bøger Glemt af Lærke Egefjord og så er der Forstå demens af Susanne Paulsen der er udgivet af Alzheimerforeningen -- Zoizit (diskussion) 13. dec 2016, 20:27 (CET)
dansk film Nøgle hus spejl med Ghita Nørby og Mennesker bliver spist af Erik Clausen --Zoizit (diskussion) 13. dec 2016, 20:37 (CET)

Sletning af forældet afsnit[rediger kildetekst]

Jeg har tilladt mig at slettet et afsnit jeg synes var forældet og ikke særligt godt [1]. Som jeg husker det var meget af afsnittet skrevet af mig. — Fnielsen (diskussion) 14. dec 2016, 10:58 (CET)

Fornuftigt træk - kiggede på det afsnit i går, men ville ikke gøre noget, såfremt der var ændringer på vej. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. dec 2016, 16:24 (CET)

God artikel[rediger kildetekst]

Er artiklen ikke efterhånden ved at være af kvaliteten 'god'? --Morten1997 (diskussion) 27. dec 2016, 21:37 (CET)

Det synes jeg personligt. Du kan jo nominere den hvis du lyster :-) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 27. dec 2016, 22:18 (CET)
Det er nu gjort :) --Morten1997 (diskussion) 27. dec 2016, 22:29 (CET)
Husk, at du også selv har en stemme. --Morten1997 (diskussion) 2. jan 2017, 11:47 (CET)