Diskussion:Døde i 2016

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Listerækkefølge[rediger kildetekst]

Jeg kan se, at den første afdøde fra februar er placeret øverst på siden. Det er da noget af en bagvendt måde at lave lister på, når den sidste fra januar står nederst. Vi bør bestemme os for, om listen skal være kronologisk stigende eller faldende - en mellemting giver ingen mening.

Den tilsvarende engelske har nyeste først, og det synes jeg også, vi bør have; i givet fald skal vi lige have vendt rundt på punkterne fra januar. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. feb 2016, 15:52 (CET)

Det ser jeg intet problem i - så synes bare det skal effektueres. mvh Tøndemageren (diskussion) 4. feb 2016, 08:59 (CET)
Det mest logiske er at læseretning og tidsretning følges. --Palnatoke (diskussion) 4. feb 2016, 09:47 (CET)
Hvis jeg læste den tilsvarende artikel for 1966, ville jeg finde det sært at skulle gå baglæns gennem året. Det er kun ved det indeværende år, at det giver en eller anden form for mening at gøre det bagvendt, og det er nok fordi det er en slags log, vi stadig fylder på, og det er nemmest at gøre i toppen. --Palnatoke (diskussion) 4. feb 2016, 09:50 (CET)
Oles argument er fint for mig. Vi skal blot blive enige om, om artiklen skal have en blivende form - og det var vel et eller andet sted det, der var meningen med at oprette den frem for Nyligt afdøde (som vi vel bør aflive snarest). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 4. feb 2016, 16:01 (CET)

Jeg har egenrådigt flyttet februar ned. Der var ikke voldsom stor interesse og i hvert fald ikke nogen modstand. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. feb 2016, 21:42 (CET)

Billedstørrelse[rediger kildetekst]

Jeg kan se, at der har været nogeet debat andre steder om "exit tvungen billedstørrelse". Det er meget fornuftigt i artiklerne, men på denne liste er det stærkt generende med "fri" billedstørrelse. Enten accepterer vi, at billederne skæres ned til 100-150px, så billederne kan stå nogenlunde udenfor de døde, eller også skal billederne bare ud. Med fri billedstørrelse er der bare en masse billeder ude til højre, som ingen mening giver. --Pugilist (diskussion) 29. jun 2016, 16:01 (CEST)

Man kunne alternativt overveje, om det er nødvendigt med så mange billeder. Det bliver formentlig et "større og større" problem, at vi har billeder af flere og flere personer til rådighed, og derfor er det nemt at smække dem op her. Hvis man i stedet udvalgte subjektivt, kunne man snildt halvere antallet. Det er jo ikke det, der er problemet med årstalsartikler lidt tilbage; se fx 1987 med fem billeder. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 29. jun 2016, 18:02 (CEST)
Eller en kombination. Der er ingen grund til at have billede af alle. --Pugilist (diskussion) 29. jun 2016, 18:10 (CEST)

Nu har vi igen problemet med, at en anonym bruger indsætter faste billedstørrelser trods gentagne advarsler imod dette. Jeg har så et nyt forslag: At vi i bunden af hver måned laver et galleri til de døde, som vi vælger at have med fra den pågældende måned. Det ser ud til, at det drejer sig om maks. en håndfuld (kan selvfølgelig variere efter, hvor mange meget kendte, der er døde i en bestemt måned). Ved at vælge denne løsning kommer billederne ikke ret langt væk fra de tilhørende tekster, og samtidig undgår vi de faste billedstørrelser, der ifølge sagkundskaben kan skabe problemer ved visning på visse mindre platforme. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. nov 2016, 13:42 (CET)

Jeg kan se, at Rodejong har gjort noget ved problemet. Det ser ganske fornuftigt ud. Jeg spekulerer dog på, om galleriets height-parameter kan give samme problemer som den faste billedstørrelse gør på almindelige billeder på mindre enheder som mobiltelefoner? Parameteren er jo ikke nødvendig, så måske skulle vi bare udelade den. Alternativt, som jeg havde tænkt, sætte galleriet på normal vis under teksten måned for måned. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. nov 2016, 17:27 (CET)
Det er også muligt. Syntes bare at dette så bedre ud. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 16. nov 2016, 17:35 (CET)

Forkert tilføjet[rediger kildetekst]

  • Glenn Lewis Frey 6. November 1948 – 18 January 2016) was an American singer, songwriter and actor, best known as a founding member of the rock band Eagles.
  • Denise Katrina Matthews 4. Januar 1959 – 15. Februar 2016 (singer and Prince's ex-kæreste)
  • Peter Jozzeppi 5. August 1959 – 23. October 2016 "Pete Burns" singer from Dead or Alive