Diskussion:Elisabeth Jerichau Baumann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Polens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Polen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Polen-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Feminisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kvinder, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kvinde- og feminisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Artículo bueno-blue.svg Artiklen Elisabeth Jerichau Baumann er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Elisabeth Jerichau Baumann har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 38, 2011.

Stock post message.svg Huskeliste for Elisabeth Jerichau Baumann: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Finde flere kilder, da der er hele afsnit uden én eneste.


Fødested[redigér wikikode]

Iflg. Dansk Biografisk Leksikon, som der faktisk henvises til andetsteds i artiklen, blev hun født uden for Warszawa,[1] ikke uden for Danzig som angivet i artiklen. Hvis der er tvivl om en sag af den type, så bør begge oplysninger medtages med en note om, hvorfor man formoder at den ene kilde er bedre end den anden, eller angivelse af hvis et fødested generelt er blevet fejlrapporteret i literaturen. Den tyske og engelske Wikipedia angiver fødestedet til Warszawa.

Danzig (Gdańsk) ligger i øvrigt geografisk i det tidligere Vestpreussen (Pommerellen), ikke som angivet i Østpreussen, som var centreret om Königsberg (Kaliningrad), og som først begynder omkring det daværende Elbing (Elbłag). 80.163.68.22 19. sep 2011, 09:53 (CEST)[]

Yes check.svg Gjort - men du kunne selv have gjort det, det havde været bedre!
Den engelske artikel siger at Zoliborz = Jolibord som ligger udenfor Warszawa og ikke udenfor Gdansk. --Villy Fink Isaksen 25. sep 2011, 09:05 (CEST)[]

Det ikoniske maleri hedder Danmark og ikke Moder Danmark[redigér wikikode]

Selvom det næsten blev en afstemning, når man søger rundt, udtaler ekspert i Baumann, Jerzy Miskowiak, således på mail til mig: "Man siger jo, at kært barn har mange navne. Elisabeth Jerichau-Baumann brugte også forskellige navne på samme værker. Men det korrekte navn, mener jeg, er Danmark i lighed med de andre af hendes allegorier: Italy og Britannia. Med venlig hilsen Jerzy"

Det samme kom jeg frem til ved at se på Kvinfo og SMK.

Morten Svensson (diskussion) 6. sep 2017, 18:59 (CEST)[]

Nu er begge navne nævnt med referencer. Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. sep 2017, 19:42 (CEST)[]
Her omtaler selv samme Jerzy Miskowiak dog maleriet som Moder Danmark: http://elisabeth.jerichau.org/blog/allegorier-af-stater-og-nationale-billeder/ Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. sep 2017, 20:18 (CEST)[]