Diskussion:Foreningen Far

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skrivebeskyttet[rediger kildetekst]

Jeg har nu skrivebeskyttet denne artikel i et døgns tid. Så må man lige diskutere her på siden, hvordan artiklen skal se ud.
- Sarrus (db) d. 27. dec 2010, 19:57 (CET)

Jeg vil starte med at foreslå at to afsnit fjernes, medmindre nogen af de tidlige skribenter kan fremvise nogen MEGET gode kilder:
De seneste par år har Foreningen Far kompromitteret sig ved nogle meget rabiate udmeldinger om fædres rettigheder. Det har fået flere hovedbestyrelsesmedlemmer til at forlade foreningen, som de mener fokuserer mere på fædres end på børnenes tarv. Der er flere eksempler på, at voldsramte mødre direkte har følt sig chikaneret af foreningen Far.
Hvor debatten om Forældreansvarsloven i høj grad kører på, at for mange voldelige, psykopatiske eller misbrugende forældre får samvær med den nuværende lovgivning, indtager Foreningen Far det modsatte standpunkt
Det virker som nogen temmelig useriøse udmeldinger. Mvh Celtics 27. dec 2010, 20:03 (CET)
Jeg skal anmode om at den helt korte tekst som foreningen far har indlagt dags dato anvendes. Der er tale om enkeltpersoner som forsøger at skade en positiv forening. De oplysninger som angives er ikke korrekte. Hverken stiftelsesåret, voldsomme begivenheder m.v. - vi henviser venligst til foreningens hjemmeside for korrekte oplysninger eller skal gerne fremsende en retvisende tekst til Wikipedia. (Skrev Foreningen Far (diskussion • bidrag) 27. dec 2010, 20:16. Husk at signere dine indlæg.)
Så må du gerne dokumentere det her på siden.
- Sarrus (db) d. 27. dec 2010, 20:18 (CET)

Diskussion[rediger kildetekst]

GENERELT: - Foreningen Far er positiv og har 100% fokus på saglig støtte til danske børn og familier - Foreningen Far er stiftet i 1977 - Foreningen Far har ikke relation til Rødstrømpebevægelsen, dansk kvindesamfund eller børnebortførelser - Der er fornuftig udskiftning i foreningens ledelse, da det er frivilligt og ulønnet arbejde - Der er tale om brug af usaglige kilder i form af enkeltpersoner, som ønsker at skade foreningen

KORREKT TEKST:

Foreningen Far, formelt Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre, er en dansk interesseorganisation, der arbejder for at sikre børns ret til begge forældres kærlighed, omsorg og beskyttelse - også når forældrene ikke bor sammen. Foreningen blev etableret i 1977 og er landsdækkende.

Foreningen Far driver rådgivningscentre i hele Danmark og telefonrådgivning. Rådgivningen er gratis og anonym.

Formålet er at rådgive forældre om forældremyndigheds-, bopæls- og samværsområdet samt om positivt forældresamarbejde med fokus på hvad der er bedst for barnet. Der afholdes omkring 4.000 rådgivninger om året i Foreningens rådgivningscentre foruden den daglige telefonrådgivning.

Foreningens arbejde er frivilligt og udføres ulønnet. Medlemstallet er ca. 1.500.

Foreningen Far var med til at udforme den nuværende, omdiskuterede Forældreansvarslov. Den radikale familieordfører Lone Dybkjær og justitsminister Frank Jensen har begge været protektorer for foreningen.

Eksterne henvisninger Foreningen Fars hjemmeside(Skrev Foreningen Far (diskussion • bidrag) 27. dec 2010, 21:43. Husk at signere dine indlæg.)


KOMMENTAR FRA FORENINGEN FAR[rediger kildetekst]

Vi er blevet gjort opmærksom på, at internetleksikonet Wikipedia indeholder mange forkerte og tendensiøse oplysninger om foreningen i et opslag på "Foreningen Far".

Opslaget hævder, at foreningen har "kompromitteret sig ved nogle meget rabiate udmeldingerer " og kritiserer Forældreansvarsloven, som blev vedtaget med støtte fra alle Folketingets partier.

"Der er flere eksempler på, at voldsramte mødre direkte har følt sig chikaneret af foreningen Far", hævder Wikipedia uden angivelse af kilde.

Det er bl.a. også forkert:

At foreningen blev stiftet i 1970. Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre blev stiftet i sin nuværende form som forening i 1977. Det ses tydeligt i en artikel i det daværende medlemsblad "Farkosten" fra 2007, hvor foreningens 30 års jubilæum fejres.

At foreningen ønsker, at børn skal være sammen med voldelige personer. Når foreningen vender sig mod samværschikane skyldes det bl.a., at flere velfungerende fædre, der bor sammen med børn fra deres andet parforhold, har forbud mod at se børn fra deres første parforhold.

At personer, der tidligere har stået som "protektor" for foreningen har trukket sig tilbage i protest mod foreningens politik.

At der har været udbredt utilfredshed mod foreningens landsformand, Claes Ludvigsen. Han var valgt som næstformand før foreningens delegeretforsamling i april 2010 valgte ham til landsformand uden modkandidat. Wikipedias kilde er her to indlæg fra et debatforum.

En rådgiver i Region Hovedstaden har forgæves forsøgt at få ændret de misvisende oplysninger på Wikipedia. Vi kan kun opfordre til at man søger oplysninger her på hjemmesiden: Om Foreningen, Vi Mener, Vejledninger og Kommentarer, Nyheder og Nyhedsarkiv.(Skrev Foreningen Far (diskussion • bidrag) 27. dec 2010, 21:59. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg foreslår at man genetablerer Brandsens opringelige version og styrer den efterfølgende kritik med ordentlige referencer. -- Mvh PHansen 28. dec 2010, 11:29 (CET)
Underligt nok kan jeg ikke have noget imod den løsning ;-) --Brandsen 28. dec 2010, 11:37 (CET)
Bruger:Foreningen Far: Kan du/I leve med denne løsning?
- Sarrus (db) d. 28. dec 2010, 11:43 (CET)
For god ordens skyld kan lige påpeges at foreningen har udsendt en kritisk pressemeddelelse om Wikipedia. Ikke at vi skal have ondt i røven over det, men snarere så vi ved hvad en eventuel kommende shitstorm af vrede bidragsydere skyldes. --87.60.180.239 28. dec 2010, 12:18 (CET)
I øvrigt anbefaler jeg at vi beholder alt hvad der er kilde på. Det betyder nok blot det der citat fra pressemeddelelsen. --87.60.180.239 28. dec 2010, 12:22 (CET)

Hej. Jeg er lidt uklar på hvad der er den oprindelige version af Brandsen, men det lyder bestemt fornuftigt. Når jeg trykker på linket for oprindelig version viser den følgende :

"Foreningen Far, formelt Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre, er en Danmark|dansk interesseorganisation, der arbejder for at sikre børns rettigheder i forhold til omsorg og samvær med begge forældre, også selv om de ikke bor sammen. Foreningen blev grundlagt i 1977 og søger blandt andet at opfylde sit formål ved at drive rådgivningscentre. Medlemsantallet er ca. 1.500."

Og så kan man rette på fornuftig vis derfra og være opmærksom. foreningen far er på ingen måde interesseret i negative debat eller ønsker at deltage heri. De ting der omtales på Wikipedia er så forkerte og misvisende, og det er medlemmer og rådsøgende som har gjort os opmærksom på sagen. Det er simpelthen nødvendigt at rette og afvise på egen hjemmeside. Der må aldrig herske sådan tvivl om vores positive adfærd og rådgivning som 30 år gammel forening kendt af mange danskere. Tak!

Som PHansen viser skriver, hentydes der til denne version.
- Sarrus (db) d. 28. dec 2010, 13:16 (CET)

God og fornuftig ide! (Skrev 93.167.86.70 (diskussion • bidrag) 28. dec 2010, 13:22. Husk at signere dine indlæg.)

Så lad os vente et døgns tid, for at se, om der er nogen protester. Så kan vi hente den version frem. Lover du så ikke at pille ved artiklen, når beskyttelsen udløber i aften?
- Sarrus (db) d. 28. dec 2010, 13:32 (CET)

Hej. Det er bestemt ikke meningen at "pille" ved noget som helst. Vi anmoder kun om saglig tekst og ikke "hærværk". Det var alene et forsøg på at forstå hvordan Wikipedia virker og et ønske om at finde ud af hvad der egentlig var sket, hvem der overhoved kan finde på sådanne ting og er for at sige det pænt temmelig måløse over at det overhoved kan ske. Men det sker jo på dette Internet :-) ... vi kan naturligvis aldrig afvise om der indenfor vores følelsesmæssige område er enkeltpersoner, som kan finde på at omtale os negativt eller har en helt anden agenda, men det må naturligvis ikke få så stor vægtning som det vi oplevede aktuelt på Wikipedia, når der er titusindevis af mennesker som er rigtig glade for vores rådgivning og frivillige arbejde hverdag i Danmark. Det er bare at møde op i vores rådgivningscentre for at opleve det. Tak! (Skrev 93.167.86.70 (diskussion • bidrag) 28. dec 2010, 14:02. Husk at signere dine indlæg.)

Så er den foreslåede version gendanet.
- Sarrus (db) d. 29. dec 2010, 14:33 (CET)

Jeg foreslår at artiklen (igen) gendannes til den tidligere korte version. Wikipedia er ikke stedet for den polemik der udfolder sig omkring foreningen. Brugeren med IP 88.85.62.47 som står for de seneste omfattende tilføjelser, virker for {{tætpå}} (Skabelontekst:Denne side er foreslået omskrevet – da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans.) og tilføjelserne stærkt polemiske, selv om han fremfører omfattende kilder . - Nico (diskussion) 10. jan 2016, 15:53 (CET)

Det virker som om det vil være fornuftigt at låse artiklen.--Madglad (diskussion) 10. jan 2016, 22:50 (CET)

Mener du som den er nu ? - Nico (diskussion) 10. jan 2016, 23:04 (CET)

@Nico: Jeg tror Madglad og jeg er enige. Polemikken er nu fjernet fra artiklen, så kan den beskyttes, og evt. tilføjelser kan diskuteres på diskussionssiden inden teksten rettes. (Skrev PerV (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

@PerV: Tak, - skal vi ikke se om brugeren respekterer dette, før vi indfører beskyttelse.
@88.85.62.47: læs venligst ovenstående, og brug denne diskussionsside, samt beskriv dine ændringer i feltet Opsummér redigering: under redigeringsfeltet. - Nico (diskussion) 11. jan 2016, 07:49 (CET)

Jeg har nu skrivebeskyttet artiklen i en måned. --Palnatoke (diskussion) 11. jan 2016, 08:17 (CET)