Diskussion:Frederiksborg Slot

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Frederiksborg Slot er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Frederiksborg Slot har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 49, 2015.

Stock post message.svg Huskeliste for Frederiksborg Slot: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Indsætte referencer fra Mette Bligaard: Frederiksborgs genrejsning og Steffen Heiberg: Christian 4. og Frederiksborg.
  • Skrive mere om Meldahls genopførelse af slottet (evt. i artiklen om Det Nationalhistoriske Museum?)
  • Flere referencer. Der er meget lange afsnit fuldstændigt uden. Toxophilus (diskussion) 7. okt 2015, 09:46 (CEST) Yes check.svg Gjort Rmir2 (diskussion) 29. okt 2015, 20:02 (CET)
  • Opbryd nogle af tekstblokkene. Der nogle meget lange afsnit iblandt. Lav nogle linjeskift og indsæt nogle relevante billeder for at øge læsevenligheden. Toxophilus (diskussion) 7. okt 2015, 09:46 (CEST)

Ville det være relevant at lave en re-direct fra Hillerødsholm til nærværende artikel? Har kigget på Hjælp:Omdirigeringer men syntes ikke den giver et entydigt svar!? - Bruger:VicVal 18. juni 2006 kl. 14:10 (CEST)

En redirect oprettes ved, at sidens eneste indhold er #REDIRECT [[Artikel]] --|EPO| 18. jun 2006 kl. 14:34 (CEST)
Tak for svaret! Mit spørgsmål gik i virkeligheden mere på om det ville følge kotymen at lave den omtalte re-direct. - Bruger:VicVal 18. juni 2006 kl. 14:43 (CEST)
Kan jeg umiddelbart ikke se nogen problemer med. Generelt vedr. oprettelse af redirects kan man fundere over, hvorvidt nogen ville foretage det pågældende opslag. --|EPO| 18. jun 2006 kl. 15:20 (CEST)
Tak for input... Checkede og kunne se fem eksisterende henvisninger til Hillerødsholm, så jeg har lavet re-direct'en... - Bruger:VicVal 18. juni 2006 kl. 16:01 (CEST)
Man skal være klar over, at Hillerødsholm er navnet på en gård, der fandtes, inden Frederiksborg Slot blev bygget, og de to bygningsværker er ingenlunde identiske. Lokalt kan Hillerødsholm bruges som synonym for Hillerødsholmskolen, der er bygget i midten af 1950'erne som afløser for Frederiksborg Nyhuse Skole i Frederiksborg Slotssogn. - Dér hvor rutebilstationen og Missionshotellet lå ved Hostrupsvej i Hillerød, ligger nu et nyt butikscenter, der hedder Gallerierne. Skulle man tage den yderste konsekvens af henvisning (på samme måde som at Hillerødsholm henviser til Frederiksborg Slot), så skulle både Rutebilstationen i Hillerød, Hillerød Missionshotel og K. Fred Jensens Cykelforretning omdirigeres til "Gallerierne", og det er dog ikke tilrådeligt at gøre. --

--Hans Christophersen 3. feb 2008, 09:53 (CET)

Hillerødsholm lå nogenlunde der hvor Frederiksborg Slot i dag ligger. Frederik 2. mageskiftede sig til Hillerødsholm og nedrev og byggede videre på nogle af bygningerne. Hans søn Christian 4. jævnede så i sin tid næsten alle bygninger på holmene for at bygge det vi kender som Frederiksborg i dag (det som blev genopbygget efter den store brand). Så redirecten er i og for sig okay, indtil nogen evt. vil lave en selvstændig artikel om datidens Hillerødsholm. Hvordan du så inddrager en skole der er opkaldt efter det gamle bygningsværk og bygget små 500 år efter dets nedrivning, ind i debatten ved jeg ikke. Jeg befinder mig ikke pt. samme sted som mine kilder, men et hurtigt opslag i Lademanns Leksikon fra 1970'erne har denne billedtekst under billedet af Hillerød: "Hillerød voksede op omkring Hillerødsholm, det senere Frederiksborg Slot. Byen ligger smukt ved slotssøen, omgivet af skov" --Broadbeer, Thomas 3. feb 2008, 23:26 (CET)
Navnet Hillerødsholm blev genbrugt som betegnelse for det, der også hed Frederiksborg Ladegård under Det kongelige Stutteri, der eksisterede til midt i 1900-tallet. Der findes fotografier, der kun er hundrede år gamle, og som er gengivet på portkort med påskriften "Hillerødsholm", og det er et andet Hillerødsholm end det, der blev revet ned. Der har sågar været noget, der hed "Mejeriet Hillerødsholm". Navne vil ofte blive genbrugt. For omkring 100 år siden blev navnet "Frederiksborg" ikke kun brugt om slottet, men også synonymt med "Hillerød", hvilket bl.a. kan ses af gamle postkort; f.eks. af "Torvet i Frederiksborg". Engang i 1960'erne skiftede Frederiksborg Bibliotek navn til Hillerød Bibliotek. Samme navn kan dække over flere ting. Derfor ville jeg gerne frem til, at en artikel om Hillerødsholm fortalte, at navnet har flere betydninger, hvoraf én er en gård, der blev revet ned for at give plads for slottet, og med link til slottet, og en anden betydning er ladegården, der blev revet ned for 60-70 år siden. Hilsen fra et bysbarn: --Hans Christophersen 5. feb 2008, 23:07 (CET)
"Så redirecten er i og for sig okay, indtil nogen evt. vil lave en selvstændig artikel om datidens Hillerødsholm" skrev jeg længere oppe. Jeg ville altså slet ikke have noget i mod at du skrev en artikel på Hillerødsholm omkring navnet både det gamle nedrevede og senere brug af navnet, men så længe ingen har skrevet en artikel vil en redirect være det mest rigtige. --Broadbeer, Thomas 6. feb 2008, 00:55 (CET)

Forkert eller manglende stednavn, Hilderuthholm?[rediger kildetekst]

Stednavnet "Hilderuthholm", ser ud til at ikke være nævnt i artiklen: https://www.google.com/search?q=Hilderuthholm

Det står der nu, - tak for at gøre opmærksom på det. - Nico (diskussion) 27. nov 2020, 09:09 (CET)