Diskussion:Lejre Brandvæsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sletningsforslag: Lejre Brandvæsen

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Lejre Brandvæsen blev i februar 2015 markeret med {{notabilitet}} af Toxophilus. Lad os tage diskussionen. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. mar 2017, 10:28 (CET)

  • Symbol keep vote.svg Behold - Vi har jo flere andre lokale brandvæsener og lignende (Kategori:Redningsberedskaber), så hvorfor ikke også om den i Lejre. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. mar 2017, 10:28 (CET)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Enig med Arne (Amjaabc). --Kontoreg(Henvendelse) 16. mar 2017, 16:03 (CET)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Pr. Arne; vi har flere artikler om lignende brandvæsner, så det giver ikke for mig mening selektivt at slette denne artikel. Jeg har ikke overvejet grundigt, hvad notabilitetskriterierne bør være for brandvæsner, men umiddelbart hælder jeg til, at brandvæsner, som er omfattet af Kategori:Redningsberedskaber, er notable (statslige (Beredskabsstyrelsen), statslige regionale (støttepunkter) og kommunale (brandvæsener)). --Cgt (diskussion) 17. mar 2017, 10:01 (CET)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Emnet har relevans. Rmir2 (diskussion) 23. mar 2017, 20:59 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der er enighed om at beholde artiklen. Vh. SorenRK (diskussion) 1. apr 2017, 12:53 (CEST)

Nødbehandlerenhed[rediger kildetekst]

Det er Roskilde Brandvæsen, der af Roskilde Amt har fået tildelt ambulanceforpligtigelsen i den nordlige del af Roskilde Amt. Denne forpligtigelse er blevet videreført under Region Sjælland. Ambulancetjenesten er en del af det offentlige sygehusvæsen under regionerne og kører således til både sygdom, tilskadekomst og fødsel.

hjemmesiden står der beskrevet, at nødbehandlerenheden også rykker ud til eks. hjertestop. Den blev imidlertid oprettet af Bramsnæs Kommune i medfør af §1 i beredskabsloven: "Redningsberedskabets opgave er at forebygge, begrænse og afhjælpe skader på personer (...)" efter at den ambulance Roskilde Brandvæsen hidtil havde haft udstationeret på brandstationen, ikke længere kunne bemandes af det lokale mandskab. Det daværende Roskilde Amt ønskede ikke at medvirke til driften, ligesom Roskilde Brandvæsen heller ikke ønskede det. Derfor blev den kun lokalt forankret. Redningsberedskabet har ikke til at opgave at rykke ud til sygdomstilfælde, hvilket et hjertestop kategoriseres under. Hvis enheden så disponeres af Roskilde Brandvæsen til et sygdomstilfælde, er mandskabet strengt set ikke forpligtet til at køre på opgaven, da den ligger udenfor deres ansvarsområde.

Siden enhedens oprettelse har jeg hverken set eller hørt noget om, at dens opgaver skulle være blevet udvidede. Derfor tillader jeg mig at udelade en formulering om udrykning til sygdom. --|EPO| 15. jun 2008, 17:25 (CEST)