Diskussion:Lydumgård

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Lydumgård

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Lydumgård er en gammel hovedgård. Artiklen er oprettet af Bruger:Grebni. Den har haft en lang række ejere (meget naturligt, for noget de rer flere hundrede år gammel), hvor af Erik Krag er den eneste med en artikel. Den bliver både angivet som en hovedgård og en herregård, så jeg er selv i tvivl. Der er opslag på historisk atlas. Artiklens indhold er primært en lang række af ejere. Det er ikke helt klart ud for artiklen, hvorfor den skulle være notabel - medmindre alle hovedgårde er det, hvad jeg tvivler på er tilfældet. Google er ikke til meget hjælp, men måske kyndige brugere kan kigge i relevante bøger? F.eks. trap Danmark og den angivne kilde i artiklen. Toxophilus (diskussion) 6. jul 2020, 14:19 (CEST)

  • Slet - hvis ikke det kan påvises, at det er en vigtig bygning, så bør den slettes. Som jeg læser det er det bare en gård, hvis historie er beskrevet lidt bedre end andre. Jeg lader mig gerne overbevise om det modsatte af valide argumenter. Toxophilus (diskussion) 6. jul 2020, 14:19 (CEST)
  • Behold - selv om gården er blevet degraderet fra en hovedgård i 1700-tallet, hvor jorden blev solgt fra, så bør alle hovedgårde have en artikel. Jeg har i Wikidata angivet et henvisning til Trap 3. udgave, hvor teksten kunne komme fra. --Steen Th (diskussion) 6. jul 2020, 15:35 (CEST)
  • Behold - Jeg kan ikke lige finde, hvor spørgsmålet tidligere er blevet diskuteret, men jeg mener også, det er rimeligt, at en hovedgård må vurderes som notabel på dawp. Økonom (diskussion) 6. jul 2020, 15:53 (CEST)
  • Behold - Jeg mener også at alle hovedgårde bør have en artikel. Selvom det Vestjyske herregårds landskab var udstrækt med mange små gårde, så havde de stadig meget betydning for lokal området. Bruger:Grebni (diskussion) 7. jul 2020, 21:44 (CEST)
Konklusion:
Der er klart flertal for at beholde artiklen. --|EPO| COM: 15. jul 2020, 08:56 (CEST)
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.