Diskussion:N.F.S. Grundtvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Emblem-star.svg Artiklen N.F.S. Grundtvig har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 51, 2018.
Stock post message.svg Huskeliste for N.F.S. Grundtvig: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

2003-diskussion[redigér wikikode]

Hvad skal det betyde: Grundtvigs originaldigte?

Sebastjan 23. nov. 2003 kl. 10:37 (CET)

Hej Sebastjan

Det betyder at digtene har mange ord, der i dag vil blive betegnet som stavet forkert - tag f.eks. Det er saa yndigt at følges ad:

  • gjerne - burde være: gerne
  • saa - så
  • reise - rejse
  • Smaae - små
  • Kjærlighed - kærlighed

mvh Glenn 23. nov 2003 kl. 11:04 (CET)


Jag reagerar mot "kendes også som N.F.S.", för jag tror att N. F. S. var hans riktiga tilltalsnamn. Ingenstans i löpande text omnämns han med sitt fullständiga namn. Jämför med H. G. Wells och P. G. Wodehouse som på engelska Wikipedia har sina initialer i artikelnamnet (Wells, Wodehouse). Det är min åsikt att så borde vara fallet även med N. F. S. Grundtvig. Artikelnamnet bör väljas så, att det blir lätt att länka till, och det är naturligast att skriva [[N. F. S. Grundtvig]]. --user:LA2, 28 nov 2003

Teolog?[redigér wikikode]

Ordet teolog kan bruges i forskellige betydninger: Om enhver (folkekirke)præst, som jo normalt er cand.theol. Evt. endda om den som studerer teologi (stud.theol.). Eller om den som har bidraget til teologien, f.eks. ved udgivne skrifter, nye tolkninger af gamle lærepunkter, osv. Jeg er mest tilbøjelig til at reservere Kategorien Teologer til den sidste slags, hvorved Grundtvig (og Beck?) kommer med. -- Sebastjan 18. jan. 2006 kl. 12:45 (CET)

Jeg er i tvivl - når en cand.theol er ordineret, er han selvfølgelig stadig teolog, men omtales nu mest som præst. Er han ansat - eller "optræder" - som underviser, er han selvfølgelig teologen. Betyder din holdning, at næsten alle præsterne, nemlig dem med en teologisk embedseksamen, skal kategoriseres både som teologer og præster? --Brams 18. jan 2006 kl. 12:57 (CET)
Jeg har vist udtrykt min mening dårligt: Mit forslag er at vi reserverer Kategorien Teologer til dem som har udrettet noget ud over hvad man venter af enhver præst. (Analogt: jeg vil ikke kalde enhver skolelærer skolemand, eller enhver bibliotekar biblioteksmand.) -- Sebastjan 18. jan. 2006 kl. 13:05 (CET)
Det svarer også til den nuværende kategoribeskrivelse på Kategori:Teologer. --Anjoe (Anders) 21. mar 2006 kl. 16:10 (CET)


Kære alle medwikipedianere

Jeg er ved at lave en større, fagligt baseret gennemskrivning af artiklen. Glæd mig ved kun at lave større ændringer i det skrevne, hvis I er meget sikre på, hvad I gør.

De allerhjerteligste hilsner

Sune Auken, Københavns Universitet. Grundtvigforsker

Det ser ud til, at Sunes arbejde er gået i stå, da den sidste ændring fra 89.150.155.22, som han brugte til at skrive ovenstående kommentar, stammer fra 11. februar 2007. Derfor skal kommentaren ikke afholde nogen fra at rette i artiklen. --Arne (Amjaabc) 16. apr 2009, 17:16 (CEST)

stjerne[redigér wikikode]

hvad med at give artiklen bånd og stjerner på. Den er sjældent god!188.179.123.130 27. sep 2019, 18:29 (CEST)