Diskussion:Skolastik

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Skolastik er kandidat til at blive lovende artikel. Hvis du ikke har ydet væsentlige bidrag til artiklen, kan du enten bekræfte eller afvise denne nominering som foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler.

Huskeliste for Skolastik: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Var det også dem som diskuterde om der kunne danse 7 eller 9 engle på spidsen af en nål?

Haha.. Ja, det er sikkert dem. --Wildt 29. jul 2004 kl. 19:02 (CEST)

>ahem< http://www.liv.ac.uk/pal/subject/specialist/myths/angels.htm "The question is not raised in any extant medieval discussion."

Prøv engelsk Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/How_many_angels_can_dance_on_the_head_of_a_pin%3F Venlig hilsen --Nordfra (diskussion) 6. mar 2017, 09:11 (CET)

tillader mig at stille spg.tegn ved om D ikke var klar at han brugte skolastisk metode og terminologi --Ktp72 19. maj 2006 kl. 12:47 (CEST)

Den danske biskop, der bidrog til skolastik latin[rediger kildetekst]

Der nævnes en unavngiven dansk biskop i artiklen, som bidrog til den skolastiske latin. Kunne der være tale om ærkebiskop Anders Sunesen? Hans skolastiske hovedværk, Hexaëmeron kan nok betragtes som et af højdepunkterne (efter samtidens standard) i dansk middelalderlitteratur. Slaunger 26. feb 2007 kl. 22:59 (CET)

Spørgsmål til oprindelig kilde[rediger kildetekst]

Jeg kan i artiklen læse, at der i skolastikkens blomstringstid var "...enkelte tænkere (der) accepterede rente, dersom udlåner kunne henvise til kapitalomkostninger eller at udlånet førte til, at udlåner måtte afstå fra en anden gevinst."

Kan den der har skrevet indlægget venligst angive enten den oprindelige kilde, altså den eller de tænkere som evt. har skrevet deres tanker ned et sted, eller den kilde der anfører eller refererer hertil.

Jeg takker på forhånd!

Venlig hilsen

Jens W. (Skrev 109.56.71.23 (diskussion • bidrag) 12. jan 2015. Husk at signere dine indlæg.)

Da det blev indsat i artiklen af bruger:Rmir2 den 11, juli 2011, blev Kongemagt og Aristokrati angivet samtidig, men om det er derfra må brugeren selv kunne besvare. TherasTaneel (diskussion) 12. jan 2015, 21:14 (CET)
Jeg kan oplyse, at teksten til dette afsnit ikke stammer fra den angivne kilde. Jeg læste det et andet sted men havde ikke kilden ved hånden, da jeg skrev teksten (derfor mangler notehenvisningen også), som derfor er et referat efter hukommelsen. Hvis/når jeg genfinder det nøjagtige sted, skal jeg nok indsætte noterne også, hvis en anden ikke kommer mig i forkøbet. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 16. jan 2015, 09:03 (CET)