Diskussion:Spanske borgerkrig

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Artículo bueno-blue.svg Artiklen Spanske borgerkrig er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
  Emblem-star.svg Artiklen Spanske borgerkrig har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 12, 2016.

  Stock post message.svg Huskeliste for Spanske borgerkrig: rediger · historik · overvåg · opdater
  Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  Spanien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spanien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Spanienrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
  Mellemkrigstid.jpg Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


  Siden bør slettes pga. copyright - desuden er den totalt uredigeret til wikibrug

  Hvilken copyright? --Palnatoke 20. mar 2005 kl. 16:33 (CET)
  OK der er åben tolkning: Anti-© "Perler for Svin Distribution" (1996), 1998;
  © er et juridisk mærke ?-smålet er så om det ophæves med et anti- ? Jeg har ikke svaret ;-)
  PS vi mangler absolut en artikel om Den Spanske Borgerkrig vh. - Nico 20. mar 2005 kl. 17:32 (CET)
  Artiklen er skrevet af "Humanistiske Antiautoritære Militante Anarkistiske Studerende." Desværre tror jeg ikke artiklen har en neutralt synsvinkel. [1] ;-) Peregrine981 27. mar 2005 kl. 10:32 (CEST)
  Nej, ikke just. :-) Jeg har erstattet teksten med en stub. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 5. apr 2005 kl. 18:11 (CEST)

  Er det ikke egentlig forkert at kalde Franco for fascist? Han var det ikke rendyrket og definerede aldrig sig selv som det. --217.74.211.22 3. jun 2007, 22:22 (CEST)

  Hej. Jeg har tilladt mig at komme med nogle tilføjelser og en enkelt sletning. Kort går det ud på at den S borgerkrig ikke generelt på daværende tidspunkt i Europa blev set som et opgør mellem fascismen og socialismen, men mellem fascismen og demokratiet, eftersom Franco forsøgte (og lykkedes med) at afskaffe demokratiet. Heraf følger også svaret på 217....s udmærkede spørgsmål ovenfor: I historiske kredse er det almindeligt at kalde General Franco, General Mussolini, General Metaxas (Grækenland) og endda også Hitlers ideologi for fascistisk, selvom Mussolini var opfinder af ordet fascist. Franco var falangist ifølge egen opfattelse, ligesom Hitler var Nationalsocialist. Disse ideologier har dog så mange fællestræk at de kaldes fascisme, ligesom stalinisme, leninisme og marxisme under et kaldes kommunisme. Iøvrigt er det en lidt dansk eller skandinavisk specialitet at kalde Francos styrker "de højreorienterede" og skyldes nok vores noget mere afslappede forhold til politik, men det er hverken uhøfligt eller anstødeligt at kalde en spade en spade når det drejer sig om historiens tunge drenge. Håber ingen tager anstød af mine (få) ændringer. Iøvrigt synes jeg (og jeg er ikke nogen form for -ist) at artiklen er rimeligt tro mod historiske kendsgerninger nu, men dog alt alt for kort. Mærkeligt nok nævnes anarkisterne, der spillede en væsentlig rolle i historisk sammenhæng, kun med eet ord i artiklen. MVH --Foto 2. jul 2007, 18:37 (CEST)

  • Please, change it as soon as you can. The affirmations contained here equaling the Republican and Fascist (Nationalcathoilicism) is simpley insulting, offensive and certainly repulsive. I recommend you to take a look at the Galician and Catalan wikipedias, both with excellent and neutral articles. Any portuguese speaker could translate it easily from the Galician one. Greetings.--Atobar 16. jun 2009, 00:26 (CEST)
  • "begge sider var lige onde" hvad faen betyder det? Er det den måde neutralitet og verificerbarhed bruges på dansk wikipedia?Maunus 22. jul 2009, 03:26 (CEST)
  Afsnittet er væk nu. --Palnatoke 22. jul 2009, 07:00 (CEST)
  Det var tilføjet af Speciel:Bidrag/Vonkejser, hvis øvrige bidrag nogen med forstand på emnet bør se nærmere på. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 22. jul 2009, 15:27 (CEST)


  Synes umiddelbart at det er interessant at nævne, at Rusland bidrog med soldater, selv om det ikke var officielt, samt at ETA kæmpede en guerilla-krig imod Franco, og blev anset som helte af det "Demokratiske Spanien" (Skrev 86.52.46.221 (diskussion • bidrag) 25. feb 2010, 14:44. Husk at signere dine indlæg.)

  Uden faktuelt kendskab til krigen, har jeg forsøgt, på baggrund af opfordring øverst, at gøre sproget mere neutralt. Jeg har forsøgt ikke at ændre på fakta i teksten Bearlys (diskussion) 29. mar 2012, 02:24 (CEST) Bearlys