Diskussion:Sumer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Antiguo-Artículo bueno-blue.svg Artiklen Sumer er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.

Stock post message.svg Huskeliste for Sumer: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Der bør være specifikke kildehenvisninger til de centrale påstande. Pt. er der blot syv kildehenvisninger, som for det meste er generelle henvisninger. Nogle afsnit er helt uden kildehenvisninger. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 7. jul 2014, 20:56 (CEST)
  • Gå gerne sproget og tegnsætningen igennem med et par friske øjne. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 7. jul 2014, 20:56 (CEST)
  • Udvid indledningen så den omfatter hele artiklen jf. en:wiki artiklen. Nessumsaram (diskussion) 9. august 2017, 14:55 (CEST)
  • Historieafsnittet bærer præg af at være i noteform, og skal udvides jf. en:wiki artiklen. Nessumsaram (diskussion) 9. august 2017, 14:55 (CEST)
  • Afsnittet om religion, forklarer ikke tydeligt nok de forskellige guddomme og kosmologien, templer og begravelsesceremonier jf en:wiki artiklen. Nessumsaram (diskussion) 9. august 2017, 14:55 (CEST)
  • Der mangler noget om patriarki, socialt- familieliv jf. en:wiki artiklen. Nessumsaram (diskussion) 9. august 2017, 14:55 (CEST)
  • Overvej desuden et afsnit om civilisationens eftermæle jf. en:wiki artiklen. Nessumsaram (diskussion) 9. august 2017, 14:55 (CEST)
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

LAAfslået[rediger kildetekst]

Det forekommer mig, at der er lang vej igen. Blot ved at kaste et blik på den engelske version, kan jeg konstatere, at både historie og kultur er langt bagud. Så der skal arbejdes lidt mere. --CarinaT 25. jan 2009, 13:52 (CET)

CarinaT, Den engelske artikel du sammenligner med er en B-Class artikel. Skal en dansk artikel leve op til det for at være 'lovende'? Mig bekendt er kriteriet blot at artiklen skal have potentiale til at blive forbedret til en god artikel indenfor en overskuelig fremtid, og det mener jeg bestemt at den han, men jeg har selvfølgelig også skrevet det meste af den.
Nuvel, jeg vil måske arbejde lidt mere med den på et tidspunkt. Jeg havde blot håbet at en status som lovende ville kunne tiltrække flere eksperter på området, end bare mig.
--Wilstrup 25. jan 2009, 16:52 (CET)

Som den er nu afskrækker den enhver ekspert. Der er mange oversætterfejl og gentagelser. Hvem tror på, at artiklen kan opklasseres? (Skrev 188.179.123.130 (diskussion • bidrag) 20. mar 2017, 17:41. Husk at signere dine indlæg.)

Du må gerne være mere konkret mht. at påpege fejl. Vh. SorenRK (diskussion) 20. mar 2017, 17:48 (CET)
Men du er allerede gået i gang med at rette fejlene, ser jeg. Tak for indsatsen! Vh. SorenRK (diskussion) 20. mar 2017, 17:49 (CET)

Google translate?[rediger kildetekst]

Jeg har indtryk af, at her er brugt Google translate. Så må man også gennemgå teksten bagefter - her stod der fx "en netværk". Det kunne nemt være undgået.

Dertil virker det underligt, at afsnittet om handel og økonomi ikke en gang omtaler udviklingen af et pengesystem, fra bygkorn til sølv. Det var jo en enorm nyvinding, og markerer et virkelig spring fremad i fremvæksten af en civilisation. Og så var det slet ikke omtalt. Med venlig hilsen --Nordfra (diskussion) 20. jul 2017, 11:50 (CEST)