Diskussion:Svendborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kan vi ikke blive fri for den dovne opremsning under "Byens historie"? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. jun 2007, 02:28 (CEST)

Opremsningen er nu fjernet og artiklen er forhåbentlig blevet mere læsevenlig - Hubertus 24. jul 2008, 02:50 (CEST) (1 år efter)

Swineborg vs Sweinborg[redigér wikikode]

Jeg har en nabo fra Svendborg, der har en stor bog om svendborgs historie. Her bliver byen kaldt Sweinborg og ikke Swineborg. Teksten er en kilde fra... skal lige finde årstallet. Hvor har i Swineborg fra? --Rasmusbyg 23. jul 2008, 22:05 (CEST)

Hej Rasmus. Benævnelsen "Swineburg" har jeg fra Danmark Rundt ad Marguerit-ruten, Politikens Forlag, 1. udgave, 1994. Jeg kunne også nævne Trap Danmark - Bind 3, Tredje omarbejdede udgave, 1899, indeholdende Bornholms-, Maribo-, Odense- og Svendborg Amter. I sidstnævnte udgave nævnes "Swineburgh" som den primære form, mens "Swineborg", "Suyneborgh" og "Swynborch" eksisterer som ældre parallelle former, og videre - en smule yngre former - "Sweneborgh", "Suenneborgh" og "Suenborg". Jeg har ikke hørt formen "Sweinborg" før, men med førnævnte former in mente lyder den da ikke usandsynlig. Men "Swineburg(h)" ser ud til at være den primære betegnelse. Hubertus 24. jul 2008, 00:18 (CEST)

Borgmester i byer[redigér wikikode]

@Amjaabc: Jeg har ikke kontrolleret andre danske byer; men jeg troede, vi havde en vedtagelse om at borgmesteren er bogmester for kommunen, så jeg er i tvivl om, vi skal have borgmester stående i infoboksen for byen Svendborg? I Infoboks by står der <!-- Bemærk: For udenlandske byer, fx. Borgmester. Danske byer har ingen leder. Det er kun kommunerne, der har borgmestre. -->. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. apr 2018, 09:19 (CEST)

Nej, det synes jeg ikke. Borgmestre anno 2018 er for kommuner, ikke for byer. Rmir2 (diskussion) 21. apr 2018, 10:10 (CEST)
Det kan måske godt være. Borgmesteren har stået der længe, han blev opdateret af en IP-bruger, og jeg satte bare links på. For min skyld kan den godt fjernes igen. Alternativt kunne man tydeligt markere, at borgmesteren er for kommunen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. apr 2018, 13:18 (CEST)