Spring til indhold

Diskussion:Tysk (sprog)

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Tysk (sprog) er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Tysk (sprog) har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 25, 2020.

Milepæle
TidsmarkeringMilepælResultat
Nomineret til ugens artikel Afventer
Nomineret til ugens artikel Vedtaget
Nomineret til lovende artikel Vedtaget
Huskeliste for Tysk (sprog): rediger · historik · overvåg · opdater
  • Kilder mangler nogle steder. --Inc (diskussion) 19. apr 2020, 09:57 (CEST)
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Uden overskrift[rediger kildetekst]

Der mangler stadig masser, men dette her var det første af, hvad jeg havde liggende. Det bliver en ordentlig bunke grammatik. Måske skal grammatikken være i sin egen artikel, eller hvad?

De tyske ord, der bøjes, bør også oversættes. Der bør også skrives flere oversatte eksempler på brugen af ord. Jeg fylder mere på efterhånden.

--Mathiasv 3. jan 2007 kl. 22:23 (CET)

Softron 2. jun 2007, 09:37 (CEST) Det ville klart være smartere med en separat side med tysk grammatik - det andet her spolere overblikket.

Vedr. sprogets navn[rediger kildetekst]

Burde det afsnit ikke have lidt mere om det danske ord ("tysk")? Jeg gætter på at det er en fordanskning af "Deutsch", men det kunne være godt at få ind --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 10. mar 2016, 13:17 (CET)

Som afsnittets indhold er nu kunne det lige så godt hedde "Sprogets navn på engelsk". Mange artikler starter med et etymologi-afsnit. Jeg har desværre ikke en etymologisk ordbog ved hånden for tiden. Der er i øvrigt grundig omtale af emnet på tysk W., men den går ikke i dybden med det danske ord.--Madglad (diskussion) 10. mar 2016, 17:31 (CET)
ODS er et glimrende udgangspunkt, men naturligvis ikke en full-blown etymologiordbog: http://ordnet.dk/ods/ordbog?select=tysk,3&query=tysk --Palnatoke (diskussion) 10. mar 2016, 17:59 (CET)
Om det danske ord tysk: Primært må der henvises til Jan Katlev: Politikens Etymologisk Ordbog (2000); men jeg vil gerne videregive mine egne to første associationer til ordet: 1) i ældre højtysk hedder det teutsch (altså med indledende 't'), 2) på nutidigt plattysk hedder det dütsch eller düütsch. Jeg synes, at det er nærliggende, at en kombinationsform som et formodet *tytsch bliver til tysk. Hans Christophersen (diskussion) 21. jun 2020, 09:57 (CEST)

Lovende artikel om Belgien[rediger kildetekst]

@Zoizit: Du har markeret artiklen som 'lovende artikel om Belgien' ({{WPBelgien|klasse=LA}}). Hvad får dig til at mene at dette er en lovende artikel om Belgien? Belgien nævnes i et par bisætninger, ja. Jeg mener at den oprindeligt robotgættede projektskabelon helt bør fjernes, ellers må der skrives et grundigt afsnit om tysks status i Belgien. Har "WikiProjekt Belgien" overhovedet eksisteret? --Madglad (diskussion) 20. jun 2020, 11:45 (CEST)

@Madglad: FYI --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. jun 2020, 23:07 (CEST)