Diskussion:Vendsysselbanen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sydlige afslutningspunkt af banen[rediger kildetekst]

Vendsysselbanen går teknisk set kun til og med broklappen på Jernbanebroen over Limfjorden. Syd derfra tilhører teknisk set stationsarealet for Aalborg Station (jep, den strækker sig faktisk helt derop).

Som teksten står nu, giver den idéen om at banen blev forlænget fra Nørresundby til Aalborg Station, hvilket ikke var tilfældet. Banen gik allerede ned til færgelejet i Nørresundby, mens banen sydfra allerede strakte sig op til sydsidens færgeleje - og teknisk set befinder er hverken Aalborg Station eller Aalborg Vestby Station sig på Vendsysselbanen, men i stedet på Randers-Aalborg Jernbane.

Jeg foreslår denne tekst i stedet for:

Vendsysselbanen er en dansk jernbanestrækning gennem Vendsyssel mellem Aalborg og Frederikshavn over Hjørring. Banen blev indviet 15. august 1871 og gik oprindeligt fra Limfjorden ved Nørresundby til Frederikshavn Station. Senere kom der forbindelse til banen Randers-Aalborg Jernbane via Jernbanebroen over Limfjorden, som blev åbnet for trafik 8. januar 1879.

Samt at der sættes en note ved stationerne Aalborg og Aalborg Vestby om at de, selvom de er en del af hvad man normalt forstår som strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn, teknisk set tilhører Randers-Aalborg Jernbane.

Nogle indvendinger?

--hvidstue (diskussion) 5. jul 2020, 03:44 (CEST)

Alle de værker om jernbaner, som omtaler banen, har Aalborg som sydlige endepunkt. Der skal være mere dokumentation på for at ændre på det. Og vi bruger for det mest den opdeling andre bruger. Allerede, da banen blev anlagt, var de meningen at banen skulle føres over på en bro. Så banen endte ved anløbsbroer på begge sider og ikke ved en færgeleje. Og perioden imellem banen åbning og broen åbning var relativ kort --Steen Th (diskussion) 5. jul 2020, 10:02 (CEST)