Dobbeltbekkasin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
  Dobbeltbekkasin ?
Videnskabelig klassifikation
Rige: Animalia (Dyr)
Række: Chordata (Chordater)
Klasse: Aves (Fugle)
Orden: Charadriiformes
(Mågevadefugle)
Familie: Scolopacidae
(Sneppefugle)
Slægt: Gallinago
Art: G. gallinago
Videnskabeligt artsnavn
Gallinago gallinago
Linnaeus, 1758
Gallinago gallinago

Dobbeltbekkasinen (latin: Gallinago gallinago) er en lille sneppefugl. Den når en længde på 25-27 cm. Fuglen yngler i det nordlige Europa og Rusland. Dobbeltbekkasinen er en ret almindelig ynglefugl i Danmark og meget almindelig som trækgæst. Fuglen lever i moser og sumpede engområder.

Underarter[redigér | redigér wikikode]

Udover nominatformen Gallinago gallinago gallinago, findes på Island og Færøerne samt på Orkney- og Shetlandsøerne underarten Gallinago gallinago faeroeensis.[1]

Navneforvirring[redigér | redigér wikikode]

På norsk og svensk hedder dobbeltbekkasinen enkeltbekkasin, hhv. enkelbeckasin, mens den fugl, som på dansk hedder tredækker, på norsk og svensk kaldes dobbeltbekkasin, hhv. dubbelbeckasin.

Ynglepladser[redigér | redigér wikikode]

Når bekkasinen er 1-2 år gammel danner den for første gang par. I kort vegetation på jorden placeres reden og herefter lægges fra midten af april 4 æg, som hunnen udruger i løbet af 18-20 dage. I løbet af en sæson kan der skabes to kuld unger. Såvel hannen som hunnen ser efter ungerne indtil de er flyvefærdige efter 19-20 dage. Ved næste sæson kan parret mødes igen på samme territorie og få unger.

Føde[redigér | redigér wikikode]

Dobbeltbekkasinen lever hovedsageligt af insekter og regnorme, som den fanger ved at bore sit lange næb ned i mudder eller anden fugtig jordbund.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Gill, F & D Donsker (Eds), www.worldbirdnames.org, IOC World Bird Names (v 3.5). 2013, arkiveret fra originalen den 2013-12-05, hentet 2013-12-27 

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Fugl Stub
Denne artikel om fugle er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.