Don't Look Up

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Don't Look Up
Overblik
Genre science fiction
Instrueret af Adam McKay
Manuskript af Adam McKay
Medvirkende Tomer Sisley,
Ariana Grande,
Chris Evans,
Jennifer Lawrence,
Timothée Chalamet,
Ron Perlman,
Melanie Lynskey,
Rob Morgan,
Himesh Patel,
Kid Cudi med flere Rediger på Wikidata
Fotografering Linus Sandgren Rediger på Wikidata
Klip Hank Corwin Rediger på Wikidata
Musik af Nicholas Britell
Produceret af Kevin J. Messick,
Adam McKay Rediger på Wikidata
Distributør Netflix Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 21. december 2021 (Frankrig),
24. december 2021 (Tjekkiet),
5. december 2021 (New York City),
10. december 2021 (USA),
24. december 2021 (USA, Canada, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Ukraine) Rediger på Wikidata
Længde 138 minutter.
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Don't Look Ups hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Don't look up er en amerikansk satirisk science fiction-film fra 2021, som er skrevet og instrueret af Adam McKay. I filmen findes adskillige kendte skuespillere, heriblandt; Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande samt Scott Mescudi.

Filmen omhandler historien om de to astronomers forsøg på at advare befolkningen om en kommende komet, som er så stor, at den vil udrydde alt menneskeliv på Jorden. Plottet er en fortolkning af de nuværende klimaforandringer verden står over for, og filmen er et satirisk indspark, der skal sætte fokus på de politiske, økonomiske og samfundsmæssige problemer der findes i forbindelse med den nuværende klimaproblematik.

Filmen blev i 2019 offentliggjort, og senere begyndte produktionen af Hyperproject Industries og Bluegrass Films. Filmen blev solgt af Paramount Pictures til Netflix som har haft filmen på deres streamingtjeneste lige siden.

Oprindeligt skulle optagelserne til filmen starte i april 2020, men grundet COVID-19, blev opstarten rykket til november 2020.

Don't Look Up blev i et begrænset omfang udgivet d. 10. december 2021, før den blev offentlig på Netflix d. 24. december 2021.

Filmen har modtaget forskellige anmeldelser. Flere forskere var dybt fascinerede af Adam McKays satiriske input, og filmen opnåede dog også en titel som en af de bedste film i 2021 af National Board of Review og American Film Institute. Den blev nomineret 4 gange til det 79. show af Golden Globe Awards, heriblandt 'bedste billede - musical eller comedy'.

Don't Look Up har sat rekord som den mest sete film på Netflix på en uge, og er lige nu den næstmest sete film på hele streamingtjenesten.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Den ph.d.-studerende Kate Dibiaski (Jennifer Lawrence) er oprindeligt glad, da hun opdager en komet på flere kilometer. Glæden er dog kort, da hendes vejleder Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) beregner, at kometen vil ramme Jorden om seks måneder og udslette menneskeheden. Da de efterfølgende advarer befolkningen, bliver de ikke taget seriøst.


Skuespillere[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]