Ed Thigpen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ed Thigpen
Ed-thigpen.jpg
Foto Hreinn Gudlaugsson
Information
Født 28. december 1930
Død 13. januar 2010 (79 år),
Oprindelse USA
Genre(r) Jazz
Hjemmeside www.edthigpen.com

Ed Thigpen (28. december 1930 i Chicago ,USA13. januar 2010 i Hvidovre, Danmark[1]) var en amerikansk jazz-trommeslager, som var blevet kendt for sit samarbejde med bl.a. Oscar Peterson og som siden 1972 var bosat i København og dermed med til på daværende tidspunkt at indlede et egentligt skandinavisk jazz-samarbejde.

Efter sin opvækst i Los Angeles, var Thigpen – før han aftjente sin værnepligt (1952-1954) – med i Cootie Williams orkester. Under et besøg i Korea mødte han Oscar Peterson og blev fra 1959 og seks år frem medlem af dennes trio, der også talte bassisten Ray Brown.

Thigpen indspillede en række plader sammen med bl.a. Dinah Washington, Ben Webster, Lennie Tristano og Ella Fitzgerald.

Siden han slog sig ned i Danmark optrådte han sammen med bl.a. Svend Asmussen og afholdt en række jazz-seminarer. I de senere år var han været leder af orkestret Scantet sammen med trompetisten Jens Winther, saxofonisten Tomas Franck, pianisten Kasper Villaume og bassisten Jesper Bodilsen.

Han modtog i 2004 Palæ Bars jazzpris.

Ed Thigpen ligger begravet på Vestre Kirkegård I København ved siden af den Amerikanske Trompetist og Orkesterleder Thad Jones.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Officiel meddelelse, www.edthigpen.com, hentet 15. januar 2010