Svend Asmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Svend Asmussen
Svend Asmussen Se.jpg
Fødselsdato Rediger på Wikidata 28. februar 1916
Fødested Rediger på Wikidata København
Statsborger i Rediger på Wikidata Danmark Danmark
Beskæftigelse Rediger på Wikidata skuespiller, jazzmusiker
Genre(r): Rediger på Wikidata jazz
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Svend Asmussen (født 28. februar 1916 i København) er en dansk violinist, der mest har spillet jazz, men i øvrigt spænder meget bredt.

Hans glimrende evner som entertainer er også gennem årene kommet til udtryk, når han som musiker har medvirket i revyer og kabareter. Det var også Svend Asmussen der i sin tid spottede Jørgen Ingmann. Han har siden 1934 udgivet et hav af plader. Fra 1943 og frem til 1958 optrådte han fast i Stig Lommers mange revyer. Senest har han optrådt med guitaristen Jacob Fischer og Aage Tanggaard.

I 2001 blev han æreskunstner i Østermarie på forgængeren operasanger Tina Kibergs forslag. Han kom selv med navnet til den lokalitet, der traditionelt opkaldes efter æreskunstneren: Svend Asmussens Sving.

Asmussens musikalske arkiv er i dag i Jazzsamlingerne ved Syddansk Universitetsbibliotek.

Svend Asmussen er bror til tegneren Des Asmussen og han er far til Shu-bi-dua-musikeren Claus Asmussen. Gift første gang med Annegrethe Asmussen (død i 2000), med hvem han fik tre børn. I 2005 blev han gift med Ellen Bick Asmussen (Meier) f. 23. februar 1943.

Blandt de mange musikere fra mange forskellige genrer, han i årenes løb har optrådt eller indspillet sammen med, kan nævnes:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Violinist Stub
Denne biografi om en violinist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi