Ejler Nyhavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ejler Nyhavn
Ejler Nyhavn.jpg
Personlig information
Født 1. januar 1960 (62 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forfatter, digter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Trioen, Ak, Du Lyver Albertine, fra venstre Knud Steffen Nielsen, Ejler Nyhavn og Ole Bundgaard ved litteraturfestivallen "Vild med Ord" 2010 i Aarhus.

Ejler Nyhavn (født 1. januar 1960) er en dansk forfatter, hvis virkelige eksistens har givet anledning til visse spekulationer i dele af den danske presse. Spekulationerne skyldes, at Ejler Nyhavn tilsyneladende kun eksisterer i det sociale netværk Facebook.

Ejler Nyhavn voksede angiveligt op på Torinovej i Sundbyøster som den yngste af fire søskende. Faderen ejede et trykkeri, mens moderen var hjemmegående hustru. Ejler Nyhavn gav afkald på sin arv mod i stedet at få et klubværelse stillet til rådighed og blive tildelt en mindre livrente.

Ejler Nyhavn er ifølge hans profil på Facebook uddannet omkring 1988 ved Otto-Friedrich-Universität i Bamberg, i delstaten Bayern i Tyskland.

Blandt offentliggjorte titler kan nævnes, locurimet "Drævende", versnovellen "Duerne flyver højt over byen" (offentliggjort i Politiken), råberemsen "Readymade (af: Karkers synonymordbog, s. 295 (særdeles))" og monorimet "Rimbudding". Desuden har bl.a. "Balladen om et remake på Staden", været offentliggjort i Dagbladet Information.

Af Ejler Nyhavns profil på Facebook fremgår det, at han arbejder på tre manuskripter. Det er essaysamlingen "Synkoperede stolpehuller", novellesamlingen "Sortvredne pattedyr" samt kampskriftet "Vin, virak og Irakvrede".

Man kan få et indblik i Ejler Nyhavns liv, ved at følge med i hans daglige opdateringer af Facebook-funktionen, Status Updates. Flere gange dagligt fortæller Ejler Nyhavn her, hvad han foretager sig. Den 19. december 2007. kunne man f.eks. læse følgende:

Ejler knoglebrændes hvid af en ond decembermåne. 9:56pm
Ejler er på dykkertur til La Rioja. 1:31pm
Ejler er på vej mod bunden af Bordeaux. 9:38am
Ejler tordner mod morgen. 1:45am
Ejler synes, natten er for snæver en legeplads. 12:55am
Ejler brummer og laver bloplyde med læberne, tænker over om han skulle hente smøger. 12:01am

Og den 26. januar 2008, kunne man læse:

Ejler tygger adspredt en karton cigaretter. 9:49pm
Ejler vil skrive et digt, men sætter sig ved klaveret, får lyst til en øl, men tænder en smøg. 4:42pm
Ejler blammer lystigt, skal helt ned og ligge. 1:48am

Ejler Nyhavn har en svaghed for især rødvin, men har også gjort visse erfaringer med euforiserende og bevidsthedsudvidende rusmidler. Via sin profil på Facebook har Ejler Nyhavn opbygget et større netværk bestående af personer fra især det litterære og det intellektuelle miljø.

Den eneste, som menes at have mødt Ejler Nyhavn, er forfatteren Peter Adolphsen, og der spekuleres i, at Ejler Nyhavn skulle være Peter Adolphsens alter ego. Det er dog en antagelse, som endnu ikke er blevet dokumenteret, og den afvises da også af Peter Adolphsen. Men i en radioudsendelse 26. april – 2. maj 2009 på Den anden radio, bekræftes hans eksistens.

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
ForfatterSpire
Denne danske forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi