En mand kommer hjem

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En mand kommer hjem
Overblik
Dansk titel En mand kommer hjemRediger på Wikidata
Genre KomediefilmRediger på Wikidata
Instrueret af Thomas VinterbergRediger på Wikidata
Manuskript af Mogens Rukov,
Thomas Vinterberg,
Morten KaufmannRediger på Wikidata
Medvirkende André Babikian,
Christopher Læssø,
Martin Hestbæk,
Morten Schaffalitzky,
Morten Grunwald,
Paw Henriksen,
Shanti Roney,
Klaus Pagh,
Nicolaj Kopernikus,
Ulla Henningsen med flereRediger på Wikidata
Musik af Johan SöderqvistRediger på Wikidata
Fotografering Anthony Dod MantleRediger på Wikidata
Klip Søren B. Ebbe,
Valdís ÓskarsdóttirRediger på Wikidata
Udgivelsesdato 14. september 2007Rediger på Wikidata
Længde 100 min.Rediger på Wikidata
Oprindelsesland SverigeRediger på Wikidata
Sprog DanskRediger på Wikidata
Links
på IMDbRediger på Wikidata
på scope.dkRediger på Wikidata
på danskefilm.dkRediger på Wikidata
i DFI's filmdatabaseRediger på Wikidata
i SFDbRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

En mand kommer hjem er en dansk film fra 2007, instrueret af Thomas Vinterberg. Blandt de medvirkende er Thomas Bo Larsen, Morten Grunwald, Oliver Møller Knauer, Ronja Mannov Olesen, Karen-Lise Mynster, Ulla Henningsen, Gitte Christensen , Martin Hestbæk og Christopher Læssø.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Det er sommer, og vi er ude på landet i en køn, lille provinsby, hvor travlheden nærmest er kaotisk. Alle forbereder sig til fest: Byen fylder 750 år, og den berømte operasanger Karl Kristian Schmidt, der er født og opvokset på egnen, er på vej hjem for at kaste glans over fødebyen med sin optræden. Fra udlandet er en mesterkok tilkaldt for at tilberede det ultimative måltid. Byens fine hotel vil yde sit ypperste for at imponere gæsterne fra udlandet. Der er bannere, flag og baldakiner alle vegne, og mere eller mindre indbudte orkestre stemmer i. Der er pustet liv i de stille gader.

I centrum af dette virvar af galskab og forventninger finder vi Sebastian. En høj og smuk ung mand, og et roligt menneske med klare planer for sit liv: Han skal giftes med den lige så smukke Claudia, der arbejder på byens borgmesterkontor. Kun én ting i Sebastians liv er ikke perfekt: Han stammer. Begyndte det mon, da hans fordrukne og selvoptagede far i sin tid lod sig køre over af et tog? Eller da hans faster efterfølgende trøstede hans mor så godt, at Sebastian endte med at vokse op med to mødre? Han véd i hvert fald med sig selv, at han vil gøre alt for ikke at blive sådan en taber og troløs kunstner som sin far. Sebastian vil passe sit job i hotellets køkken, gifte sig med sin forlovede og finde sig en vej ud i verden.

Men så dukker Maria op. Hun forlod i sin tid byen under lidt uklare omstændigheder, men er nu vendt tilbage til et job som stuepige på hotellet. Deres gamle, betingelsesløse kærlighed blusser op, og i en fuldmoden kornmark finder de sammen, hvorefter alting løber løbsk for Sebastian. Ærlig, som han er, må han gå til bekendelse for en rasende Claudia; hans mor vælger netop dette tidspunkt til at linde på låget til fortiden; og som kronen på værket bryder også hans nyfundne Maria med ham.

Under folkemængdens jubel, og med en hel hær af chauffører og umulige assistenter, ankommer nu omsider den verdensberømte operasanger. En livstræt og utilregnelig mand – og allerede længe helt uden appetit, til kokkens, hoteldirektørens og borgmesterens store fortvivlelse. I hotellets køkkenkælder vokser presset på kokken med det følsomme nervesystem, og højere oppe i huset forlanger verdenssangerens kone uventet en suite for sig selv. Nu vil skæbnen imidlertid, at sangeren bliver indviet i Sebastians brud med Claudia og forelskelse i Maria – og det vækker nogle rene følelser til live i den blaserte mand. Han genoplever sin egen ungdom og påtager sig rollen som faderlig mentor for den rådvilde Sebastian, som han vil gøre til en mand! En mand, der kan tale rent og holde på sin elskede. Omsider kan festen begynde, og under den store gallamiddag rasler skeletterne ud af skabene.

En mand er kommet hjem, og intet er længere som før.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film