Ferritslev

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Confusion colour.svg Ikke at forveksle med Fjerritslev.
Ferritslev
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Syddanmark
Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune
Sogn Rolfsted Sogn
Postnr. 5863 Ferritslev
Demografi
Ferritslev by 1.029[1] (2022)
Kommunen 51.849[1] (2022)
 - Areal 637,00 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.ferritslev-rolfsted.dk
Oversigtskort

Ferritslev er en mindre by på det centrale Fyn med 1.029 indbyggere (2022)[1], beliggende i Rolfsted Sogn. Byen ligger i Faaborg-Midtfyn Kommune og tilhører Region Syddanmark.

I byen ligger blandt andet FJ Industries A/S (tidligere Ferritslev Jernvarefabrik), som med sine 150 ansatte er én af byens helt store arbejdspladser.

Ferritslev blev omtalt første gang omtalt i 1474 som "Færessløff". Antallet af gårde har svinget meget; der var i perioden 1610-1844 16-19 gårde i landsbyen.

Ferritslev var tidligere beliggende i den nord-østlige del af Årslev Kommune, og er i dag absolut et ydrepunkt af Faaborg Midtfyns kommune, som strækker sig hele vejen til Faaborg og Bøjden.

Ferritslev råder over en række erhvervsdrivende, en Superbrugs, en Fakta, et moderne lægehus med unge læger, en hæveautomat (Arbejdernes Landsbank), en køreskole, en grillbar, et pizzeria, et fritids- og kulturhus, en friskole, to børnehaver og et plejecenter.

I Ferritslev har man hovedsædet for Marius Pedersen A/S, som er grundlagt netop her.

Ferritslev er et populært bosætningsområde for børnefamilier pga. byens centrale placering tæt på motorvejen og Odense, lave huspriser og mange tilbud. Ferritslev ligger meget tæt på naturperlen Tarup-Davinde, som er et stort aktiv for området med en masse muligheder for fritidsaktiviteter. Byen ligger 15-20 min kørsel fra Odense bymidte.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
Faaborg-Midtfyns våbenSpire
Denne artikel om geografi i Faaborg-Midtfyn Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi