Pederstrup (Faaborg-Midtfyn Kommune)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Der er flere lokaliteter med dette navn, se Pederstrup.
Pederstrup
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Syddanmark
Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune
Sogn Sønder Højrup Sogn
Postnr. 5750 Ringe
Demografi
Pederstrup by 203[1] (2013)
Kommunen 51.683[1] (2021)
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.faaborg-midtfyn.dk
Oversigtskort

Pederstrup er en byFyn med 203 indbyggere i byområdet (2013)[1]. Pederstrup er beliggende syv kilometer nord for Ringe og fire kilometer syd for Årslev. Byen tilhører Faaborg-Midtfyn Kommune og er beliggende i Sønder Højrup Sogn.

Pederstrup Station ligger i stationsbyen og fungerer som station på Svendborgbanen, der er få kilometer til Svendborgmotorvejen.

Pederstrup-æblet[redigér | rediger kildetekst]

Landsbyen er hjemstedet for den danske æblesort Pederstrup-æblet, hvis oprindelse kan spores tilbage til 1858. I dette år viste en gårdmand æblet til en handelsgartner H. Larsen fra Odense, der siden opformerede træet i store mængder.[2] Æblet er en mellemting mellem et spiseæble og et madæble og nød en overgang ret stor udbredelse i Danmark. I 1920 var sorten efter antal træer nr. 6 i planteskolerne og nr. 5 i frugtplantagerne.[2] I dag regnes det for en lidt gammeldags, men klassisk dansk æblesort.[3]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Faaborg-Midtfyns våbenSpire
Denne artikel om geografi i Faaborg-Midtfyn Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi