Pederstrup (Faaborg-Midtfyn Kommune)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er flere lokaliteter med dette navn, se Pederstrup.
Pederstrup
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Syddanmark
Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune
Sogn Sønder Højrup Sogn
Postnr. 5750 Ringe
Demografi
Pederstrup by 203[1] (2013)
Kommunen 52.253[1] (2023)
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.faaborg-midtfyn.dk
Oversigtskort

Pederstrup er en byFyn med 203 indbyggere i byområdet (2013)[1]. Pederstrup er beliggende syv kilometer nord for Ringe og fire kilometer syd for Årslev. Byen tilhører Faaborg-Midtfyn Kommune og er beliggende i Sønder Højrup Sogn.

Pederstrup Station ligger i stationsbyen og fungerer som station på Svendborgbanen, der er få kilometer til Svendborgmotorvejen.

Pederstrup-æblet[redigér | rediger kildetekst]

Landsbyen er hjemstedet for den danske æblesort Pederstrup-æblet, hvis oprindelse kan spores tilbage til 1858. I dette år viste en gårdmand æblet til en handelsgartner H. Larsen fra Odense, der siden opformerede træet i store mængder.[2] Æblet er en mellemting mellem et spiseæble og et madæble og nød en overgang ret stor udbredelse i Danmark. I 1920 var sorten efter antal træer nr. 6 i planteskolerne og nr. 5 i frugtplantagerne.[2] I dag regnes det for en lidt gammeldags, men klassisk dansk æblesort.[3]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
  2. ^ a b Pederstrup. Fra Blomstergårdens Pomets hjemmeside. Hentet 26. januar 2017.
  3. ^ "Maren Korsgaard og Torben Bo Toldam-Andersen: Gode gamle æblesorter til haven. Et katalog over 60 gode æblesorter og deres kvaliteter i haven og maven. Pometet, Tåstrup. Hentet 26. januar 2017" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 10. september 2016. Hentet 26. januar 2017.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Faaborg-Midtfyns våbenSpire
Denne artikel om geografi i Faaborg-Midtfyn Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi