Den Danske Filmskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Filmskolen)
Spring til navigation Spring til søgning
Den Danske Filmskole
Generelle informationer
Type Filmskole
Sted København, Danmark
Grundlagt 1966; 52 år siden (1966)
Grundlægger Theodor Christensen
Rektor Vinca Wiedemann
Studerende 100 (2015)
Ansatte 50 (2017)
Eksterne henvisninger
www.filmskolen.dk
CVR-nummer 16967793Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Den Danske Filmskole er en videregående kunstnerisk uddannelsesinstitution under Kulturministeriet, som varetager uddannelserne indenfor film- og tv-produktion samt andre medierelaterede produktioner. Skolen har ca. 100 elever og ledes indtil 1. marts 2014 af rektor Poul Nesgaard, som herefter blev afløst af Vinca Wiedemann. Første rektor var den navnkundige I. C. Lauritzen, som sad indtil 1969. Skolen har i dag til huse på Holmen i København.

Filmskolen blev grundlagt i 1966 på Christianshavn af filminstruktør og -teoretiker Theodor Christensen og er Danmarks eneste statslige videregående uddannelse indenfor film- og tv-produktion. De øvrige skoler er private og markant mindre. For at kunne optages på skolen, skal man indsende et værk. Der er optagelse hvert andet år, hvor der kommer omkring 6 nye elever på hver af studieretningerne som bl.a. omfatter: Instruktør, producer, manuskriptforfatter, filmfotograf, klipper, tonemester.

Blandt mange andre, har Lars von Trier gået der, og han var en af de yngste nogensinde. Andre kendte elever er; Edward Fleming (1924-92).

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]