Finding Neverland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Finding Neverland
Instrueret af Rediger på Wikidata Marc Forster
Produceret af Rediger på Wikidata Richard N. Gladstein og Nellie Bellflower
Manuskript af Rediger på Wikidata David Magee
Medvirkende Rediger på Wikidata Johnny DeppKate Winslet, Radha Mitchell, Julie ChristieDustin HoffmanFreddie Highmore, Nick Roud, Joe Prospero, Kelly Macdonald, Eileen Essell, Mackenzie Crook, Ian Hart, Angus Barnett, Toby Jones og Luke Spill
Fotografering Rediger på Wikidata Roberto Schaefer
Land Rediger på Wikidata USA og Storbritannien
Sprog Rediger på Wikidata engelsk
Links
iMDB Rediger på Wikidata på IMDb
Scope på scope.dk
DFI Rediger på Wikidata i DFI's filmdatabase
Hjemmeside Rediger på Wikidata http://www.miramax.com/movie/finding-neverland
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Finding Neverland er en film fra 2004 instrueret af Marc Forster. Manuskriptet er skrevet af David Magee baseret på Allan Knees teaterstykke The Man Who Was Peter Pan.

Johnny Depp (John Christopher Depp II) spillede rollen som J.M. Barrie, manden, der opfandt Peter Pan. Sammen med Depp ser man Freddie Highmore, som Peter Llewelyn Davies. I filmen ses også Kate Winslet i rollen som Sylvia Llewelyn Davies, mor til Peter. På rollelisten ses navne som Radha Mitchell, Joe Prospero, Dustin Hoffman og Kelly Macdonald som spiller Peter Pan.

Filmens plot: Historien om James Matthew Barrie's venskab med en familie (Davies) som inspirerede ham til at finde på Peter Pan.

Filmens priser[redigér | redigér wikikode]

Filmen vandt en en Oscar i 2005. Johnny Depp var nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle, men vandt ikke. Depp var også nomineret til en Saturn Award som bedste skuespiller. Freddie Highmore blev også nomineret til en Saturn Award som bedste optræden af en yngre skuespiller. Ingen af dem vandt. Freddie Highmore vandt dog en Golden Globe. Filmen vandt også en Truly Moving Sound Award i 2004, og i 2005 fik den da også en Sierra Award. Andre priser filmen og skuespillerne var nomineret til, eller vandt: Luke Spill vandt Young Artist Award, som Highmore også var nomineret til. Nomineret til en Teen Choice Award. Nomineret til en Robert. Nomineret til en People's Choice Award. Nomineret til en MTV Movie Award. Johnny Depp var nomineret til en Empire Award, Freddie Highmore vandt en af disse. Nomineret til en Eddie og mange flere.

Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film