Fjelstervang

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fjelstervang
09-06-24-n1-Fjelstervang (Ringkøbing Skjern).jpg
Fjelstervang Kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune
Sogn Fjelstervang Sogn
Postnr. 6933 Kibæk
Demografi
Fjelstervang by 443[1] (2019)
Kommunen 56.930[1] (2019)
 - Areal 1.488,86 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.østivest.dk

Koordinater: 56°4′22″N 8°49′9″Ø / 56.07278°N 8.81917°Ø / 56.07278; 8.81917 Fjelstervang er en landsby i Vestjylland med 443 indbyggere (2019)[1]. Fjelstervang er beliggende fem kilometer nord for Kibæk, 13 kilometer øst for Videbæk og 15 kilometer sydvest for Herning. Byen hører til Ringkøbing-Skjern Kommune og er beliggende i Region Midtjylland.

Øst i vest[redigér | redigér wikikode]

Øst i vest er et område, der omfatter Fjelstervang, Rimmerhus og Vorgod Østerby med tilhørende opland. Området udgør skoledistriktet til Fjelstervang skole.

Der er ikke langt til hoved- og motorveje, uden at det går ud over den naturskønne beliggenhed. Området er omgivet af skøn natur – blandt andet Momhøj Naturcenter og Haunstrup Brunkulsleje. Der er mange muligheder for gå- eller cykelture i området.

Andre attraktioner i lokalområdet:

Kirke[redigér | redigér wikikode]

Fjelstervang Kirke blev bygget i 1898. Kirken blev gennemgribende moderniseret indvendigt i 2012. Fjelstervang Sogn er et sogn i Skjern Provsti (Ribe Stift).

Skole og pasningstilbud[redigér | redigér wikikode]

Børnenes Allé omfatter vuggestue, børnehave, skole og sfo. Der er samarbejde på tværs gennem hele opvæksten og en god og tryg overgang mellem de forskellige trin i barndommen. Udeliv, bevægelse og samarbejde på tværs af aldre samt Fri for mobberi er gennemgående temaer gennem hele Børnenes Allé.

Fjelstervang vuggestue og børnehave (Nørrevænget 33, 6933 Kibæk) er en lille og nærværende institution med gode udefaciliteter.

Fjelstervang skole (Skolestræde 1, 6933 Kibæk) er udeskole og har årgangene 0. til 6. klasse.

Fjelstervang SFO (Skolestræde 1, 6933 Kibæk) er DGI-certificeret og fuld af aktiviteter.

Ønsker man dagpleje til de mindste er der mulighed for privat pasningsordning.

Dagligvarer[redigér | redigér wikikode]

Byen har en Letkøb købmand (Langgade 3, 6933 Kibæk).

Landsbycenter[redigér | redigér wikikode]

Landsbycenteret ligger i forbindelse med skolen og biblioteket, og rummer kirkekontor, mødelokaler, tekøkken, ”torvet” og minihal.

Landsbycenteret blev bygget i 2005 og er hjertet i mange aktiviteter. Her samles skolebørnene hver morgen og i løbet af dagen, og her mødes alle generationer i fritiden til diverse aktiviteter.

Udeforsamlingshus[redigér | redigér wikikode]

Fjelstervang har et Udeforsamlingshus, som blev indviet d. 28. september 2013 beliggende i krattet ved stadion (Haunstrupvej 3A, 6933 Kibæk).

Udeforsamlingshuset blev til ved en konkurrence, som var udviklet i samarbejde med DR og Dansk Arkitektur Center. Der var meldt 800 projekter til konkurrencen, hvor 4 af de projekter blev til virkelighed. En af dem var Fjelstervang Udeforsamlingshus som vandt hele 1,6 million kr. og arkitekt hjælp. Arkitekterne var Joan Maria Raun Nielsen og Sofie Willems fra Spektrum Arkitekter i København. Fjelstervang Udeforsamlingshus er blevet et skønt og velbesøgt hus – midt i et fantastisk område med mange muligheder. Huset er åbent for alle hele døgnet – undtagen når huset er reserveret.

Fjelstervang Udeforsamlingshus er beskrevet i diverse arkitekturartikler:

archdaily.com

Archello.com

Arkark.dk

inhabitat.com

Rigt foreningsliv[redigér | redigér wikikode]

Området er kendt for et rigt foreningsliv, frivilligt arbejde og det gode samarbejde på tværs af foreninger og institutioner, der giver unikke muligheder og får ting til at ske.  

Stadion[redigér | redigér wikikode]

Fjelstervang stadion har et nyrenoveret klubhus og omklædning.


Kilder:

Øst i vest

Fjelstervang kirke

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
Dansk geografiStub
Denne artikel om geografi i Ringkøbing-Skjern Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi