Flemming Kofod-Svendsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Flemming Kofod-Svendsen
Født 21. marts 1944 (77 år) Rediger på Wikidata
Aakirkeby, Danmark Rediger på Wikidata
Politisk parti KristenDemokraterne Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Medlem af Europarådets Parlamentariske Forsamling Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Præst, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Flemming Peter Kofod-Svendsen (født 21. marts 1944 i Aakirkeby) er en dansk tidligere sognepræst i Birkerød Sogn, samt tidligere partiformand for Kristeligt Folkeparti, folketingsmedlem og minister. Han har været generalsekretær i Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) og i ISOBRO (Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation). Han er kommandør af Dannebrogordenen og medlem af Rigsretten.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Fra 1979 til 1990 var Flemming Kofod-Svendsen landsformand for Kristeligt Folkeparti. Han sad i Folketinget for Københavns Amtskreds 1984-93 og 1998-2001. Han har været boligminister to gange: 1987-88 (Regeringen Poul Schlüter II) og 1993-94 (Regeringen Poul Nyrup Rasmussen I; i denne regering var han desuden minister for nordisk samarbejde og Østersøspørgsmål).

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Han blev gift d. 30. januar 1971 i Kolding med forlagsleder og cand. theol. Inger Margrethe Damgaard Kofod-Svendsen, født d. 15. april 1946.

Hans ene søn, svigerdatter og to børnebørn omkom i tsunamien den 26. december 2004, og han blev derfor interviewet af bl.a. Jyllands-Posten og Danmarks Radios Profilen. Han skrev bogen "Døden, Sorgen, Håbet", hvori han reflekterer over at være et kristent menneske set i forhold til sine egne personlige tab.

Forfatterskab[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
ReligionSpire
Denne religionsrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Bornholms flagSpire
Denne artikel relateret til Bornholm er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bornholm