Flyvestation Skalstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flyvestation Skalstrup ved Roskilde er betegnelsen for det militære område nær Roskilde Lufthavn mellem Roskilde og Tune.

Dens vigtigste opgaver var tidligere at opretholde et jordbaseret luftforsvar med NIKE-raketter og HAWK-batterier. Disse blev nedlagt i forbindelse med forsvarsforliget i 2000. I samme omgang blev der dog tilført en lang række nye opgaver til stedet, bl.a. som følge af, at Flyvestation Værløse blev nedlagt. Således varetager man i dag VIP-flyvninger for Kongehuset, regeringen og Folketinget.

I dag er flyvestationen hjemsted for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland, som er den eneste militære myndighed på Flyvestation Skalstrup.

Trods navnet er der ikke tale om en selvstændig flyvestation med anlæg for start og landing af fly. Valget af betegnelsen flyvestation bunder i en nu forældet myndighedsdefinition i Flyvevåbnet. Af samme årsag er redningshelikopteren fra Eskadrille 722 således fysisk placeret i den civile lufthavn.

MilitærSpire
Denne artikel om militær er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 55°35′3.74″N 12°7′4.27″Ø / 55.5843722°N 12.1178528°Ø / 55.5843722; 12.1178528