Gærum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gærum

Gærum Kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Nordjylland
Kommune Frederikshavn Kommune
Sogn Gærum Sogn
Postnr. 9900 Frederikshavn
Demografi
Gærum by 609[1] (2023)
Kommunen 58.864[1] (2023)
 - Areal 648,6 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.gaerumby.dk
Oversigtskort

Gærum er en lille by i Vendsyssel med 609 indbyggere (2023)[1], beliggende i Gærum Sogn. Byen ligger i Frederikshavn Kommune. Gærum er beliggende 7 km kilometer sydvest for Frederikshavn, 12 km nordvest for Sæby og 30 km øst for Hjørring. Byen har kun 8 km til motorvej E45.

Gærum er omgivet af et bakket landskab. Ved Gærum findes naturområder som Gærum Bakker, Gærum Plantage, Katsig Mose og Vendsyssels næsthøjeste punkt Kig-Ud på 122 meter. Byen har 5 natur- og kulturstier på alt fra 2 km til 10 km, der giver rig mulighed for at udforske naturen i området.

Byen er kendetegnet ved rigt foreningsliv med mulighed for både fodbold, svømning, gymnastik, spejder og bueskydning. Gærum Skole er byens kulturcenter, hvor der er skole fra 0-6 klasse, SFO og børnehave, samt vuggestue. Midt i byen ligger naturlegepladsen, Tumlepladsen.

Byen har et lille velfungerende handels- og erhvervsliv med dagli brugs, autoforhandler, smykkeforretning, entreprenører, dyrelæge og mindre håndværksforretninger. I Gærum ligger den børsnoterede fibervirksomhed Roblon A/S.

Hvert år afholder KFUM-spejderne i Gærum loppemarked. Loppemarkedet er landsdelens største.

I 2013 fejrede Gærum 125 års jubilæum.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
Skagen FyrSpire
Denne artikel om geografi i Frederikshavn Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi