Gadbjerg Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgSpekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Gadbjerg Station
Overblik
Land Danmark
Kommune Vejle Kommune
Forkortelse Gg
Åbningsdato 1894
Lukket 1979
Oversigtskort
Gadbjerg Station ligger i Region Syddanmark
Gadbjerg Station
Gadbjerg Station
Beliggenhed i Region Syddanmark

Gadbjerg Station var en dansk jernbanestation i landsbyen Gadbjerg i Sydjylland. Stationen lå på Vejle-Holstebro-banen og åbnede i 1894. Fra 1969 var den trinbræt med tilhørende stationsbygning. Stationen blev nedlagt i 1979 som passagerstation, og stationen fungerer i dag som en fjernstyret krydsningsstation.

I forbindelse med den foreslåede Billundbane vil trafikken på banen, afhængigt af linjeføringen, blive udvidet og Gadbjerg station vil i så tilfælde blive genåbnet. Såfremt dette skulle blive en realitet, vil rejsende til Herning få mulighed for at skifte i Gadbjerg og på denne måde spare tid i transport.[kilde mangler]

Såfremt Billundbanen bliver en realitet, vil sporarealet ved Gadbjerg blive udvidet med yderligere et dobbeltspor mod Jelling.

Stationbygningen i byen er revet ned, og grunden fremstår i dag som ukrudtbevokset mark. Stationsbygningen lå skråt bag byens hotel.

Koordinater: 55°46′26.3″N 9°19′30″Ø / 55.773972°N 9.32500°Ø / 55.773972; 9.32500

JernbaneSpire
Denne jernbaneartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.