Georg Brysting

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Karl Georg Brysting (30. december 1891 i KeldbyMøn-26. oktober 1975Bispebjerg Hospital i København) var en dansk fodboldspiller.

Georg Brysting begyndte med fodbold i Sorø, hvor hans far var indehavere ”Café Sommerlyst”. Familien Brysting flyttede senere til København hvor Georg Brysting meget hurtigt blev en af Danmarks kendteste idrætsskikkelser. Han kom på landsholdet og var en af de bedste spillere på KB’s berømte guldalderhold som han vandt det danske mesterskab med 1914, 1917 og 1918. Som fodboldspiller spillede han back og var kendt for sin hurtighed og som en stor fighter. I perioden 1912-1918 spillede han 17 landskampe på det danske fodboldlandshold, alle venskabskampe. Han vandt sine første ti landskampe vilket var rekord fram til 1995 hvor Peter Rasmussen nåede 12 sejre..

I en cricketkamp fik Brysting uheldigt en bold på achillessenen og måtte slutte sin idrætskarriere. I cricket, som han ligeledes første gang spillede i Sorø, var han lige så enestående som i fodbold. Han var gærdestjerne i begyndelsen af det nittende århundrede og betegnedes som Danmarks måske allerbedste gennem tiderne.

Georg Brysting boede i Valby i København ved sin død 1975.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FodboldStub
Denne biografi om en dansk fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi