Bispebjerg Hospital

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bispebjerg Hospital
Bispebjerg Hospital - main entrance.jpg
Hovedindgangen til Bispebjerg Hospital
Generelle informationer
Adresse Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV
Region Region Hovedstaden
Land Danmark
Indviet 19. september 1913; 109 år siden (1913-09-19)
Fakta
Ansatte 3.000
Websted hjemmeside
Oversigtskort

Bispebjerg Hospital er i dag slået sammen med Frederiksberg Hospital og hedder Bispebjerg og Frederiksberg Hospital (ofte forkortet BFH). Hospitalet ligger i bydelen Bispebjerg i København og hører under Region Hovedstaden. Bispebjerg Hospital blev indviet 19. september 1913,[1] og har i dag 3.000 medarbejdere.

Hospitalet er områdehospital for planlægningsområdet Byen, der omfatter Frederiksberg og størstedelen af Københavns Kommune med i alt ca. 400.000 borgere.[2]. Desuden indgår det i samarbejdet Københavns Universitetshospital. 1. januar 2012 blev Bispebjerg Hospital administrativt fusioneret med Frederiksberg Hospital.

Sygehusapotek[redigér | rediger kildetekst]

En afdeling af sygehusapoteket Region Hovedstadens Apotek er beliggende på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Hospitalsapotekets personale leverer bl.a. medicin og andre farmaceutiske ydelser til Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Forskning[redigér | rediger kildetekst]

Forskningsmiljøerne på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital omfatter flere faggrupper, som forsker i mange specialområder. Lige fra hvordan man kan behandle og forebygge sygdomme ved at udnytte idrætsfolks tilpasningsevne, til hvordan man kan forhindre hudkræft, fremkaldt af sollyset.

Specialiserede funktioner[redigér | rediger kildetekst]

Hospitalet varetager mere specialiserede funktioner som for eksempel udredning af patienter med lungekræft for i alt ca. 860.000 borgere inden for planlægningsområderne Syd og Byen. Og inden for hjertebehandling udfører hospitalet KAG undersøgelser og pacemaker implantater i samarbejde med Rigshospitalet. Desuden findes en stor hudafdeling på hospitalet, der har en større forskningsaktivitet

Akkreditering af Bispebjerg Hospital[redigér | rediger kildetekst]

Bispebjerg Hospital er i 2002, 2005, 2008 og 2011 blevet akkrediteret ved Joint Commission International (JCI) samt i 2012 ved Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM), og lever således op til et international kvalitetsniveau for hospitaler. [3]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Fodnoter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Jubilæumsbog
  2. ^ "Kort over optagområdet". Arkiveret fra originalen 3. februar 2013. Hentet 16. maj 2008.
  3. ^ "Akkreditering af Bispebjerg Hospital". Arkiveret fra originalen 31. august 2013. Hentet 16. maj 2008.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SygehuseSpire
Denne artikel om sygehuse og hospitaler er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Hospitaler