Gorillaz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Gorillaz
Gorillaz logo.svg
Information
Oprindelse Essex, England
Aktive år 1998–i dag
Pladeselskab
Medlemmer
Tidligere medlemmer Paula Craker, Cyborg Noodle, Ace Niccals, Del The Ghost Rapper.
Gorillaz live i 2010.

Gorillaz er et britisk virtuelt tegneserieband, der har fire fiktive animerede medlemmer, ), 2D (vokal og tangentinstrumenter), Noodle (guitar), Murdoc Niccals (basguitar) og Russel Hobbs (trommer). Orkesteret er dannet af sanger og sangskriver Damon Albarn (kendt fra Blur) og tegneren Jamie Hewlett. Albarn er den eneste faste musikalske bidragsyder, og mange af orkesterets numre skabes i samarbejde med forskellige kunstnere, for eksempel nummeret »Feel Good Inc.«, der blev lavet i samarbejde med hip-hop-gruppen De la Soul og produceren Danger Mouse. Tekstmæssigt har orkesterets numre ofte samfundskritiske og dystopiske temaer som miljøets tilstand, massekultur og trusler mod intellektuel frihed.

Gorillaz optræder på deres pladeomslag, i musikvideoer og på plakater som tegneseriefigurer. Til en koncert[hvornår?] havde de forberedt et hologramshow, hvor tegneseriefigurene så ud til at stå på scenen og spille. Denne koncert blev dog aflyst, pga. budgetproblemer. (Teknologien til hologrammerne var ekstremt dyr).

Figurer i Gorillaz[redigér | rediger kildetekst]

2-D[redigér | rediger kildetekst]

2-D er forsanger i Gorillaz. Han er født i Storbritannien i 1978. Han er blåhåret og mere eller mindre hjerneskadet.

Han er ikke grundlæggeren af Gorillaz. Det er Murdoc Niccals (bassisten). Ud over at være bandets vokalist, spiller 2D desuden keyboard i bandet.

Inden Gorillaz blev grundlagt mødte han Murdoc og de to blev gode venner. Inden Gorillaz var han bare kendt som Stuart Pot. Han arbejdede i sin onkel Norms butik, da Murdoc bryder ind i butikken, ved at køre ind i vinduet med sin Vauxhall Astra, og rammer Stuart i hovedet, så hans ene øje smadres. Det slår den stakkels Stuart i koma, og Murdoc får den straf at skulle tage sig af staklen 10 timer om ugen. En dag bliver det dog for meget for Murdoc, da han er ude at køre med Stuart, og han bremser hårdt op. Stuart smadrer hovedet ind i forruden, smadrer sit andet øje, og vågner mirakuløst op af sin koma med sorte øjne og som en keyboardtroldmand med en stemme af smør. Uheldigvis er han så også blevet delvist hjerneskadet, og lidende af migræne, efter de to hårde slag i hovedet. Murdoc omdøber ham til 2D (Der står for Two Dents), og baggrunden bag Gorillaz er dannet. Stuart Pot er basert på Damon Albarns ven Stuart Lowbridge. I The Rise Of The Ogre afsløret om hvordan han har fået sin blåhår.

Baseret på Stuart Lowbridge

Sanger af Damon Albarn og stemmen indtales af Kevin Bishop.

Murdoc Niccals[redigér | rediger kildetekst]

Murdoc Alphonce (senere ændret til Faust) Niccals (født 6. juni 1966 i Stoke-on-Trent, Storbritannien) er den selvproklamerede leder af Gorillaz, som han omtaler som "mit band".

Murdoc er selvlært bassist i Gorillaz. Han er en satanist og går med et omvendt kors, og idoliserer satan. Han elsker at være ond mod 2D og han drikker og ryger ret meget i løbet af en dag. Murdoc ses også spille med flere forskellige Basser i Gorillaz talrige videoer. Hans yndlings er efter sigende den der ses i nummeret Feel Good Inc, som han fik af djævlen selv. Han ændrede sit mellemnavn til "Faust" i retur. I Plastic Beach var det Murdoc som faktisk gassede 2D og bagefter bortførte ham så han kunne lave sit nye album. For at fortælle folk om det nye album, havde han sin egen Radio station i fyrtårnet på øen. Han havde (ret kortsigtet) tænkt sig at kalde alle sporene på albummet "Stinkfish". Han er desuden ret kvinde-glad. I 2018 blev Murdoc sent i fængsel.

Basert på Keith Richards, Victor Frankenstein, Creeper fra Scooby Doo

Stemmen indtales af Phill Conwell

Noodle[redigér | rediger kildetekst]

Noodle er guitarist og sangerinde i Gorillaz. Hun er japansk og desuden buddhist. Hun blev fundet af bandets medlemmer i en kasse, langt før Gorillaz blev dannet. Hun har et nært forhold til forsangeren 2D og trommeslageren Russel. Til gengæld er hun ikke så glad for bassisten Murdoc. Hun kom ud for en ulykke i "El Manãna" videoen. Den flyvende ø styrtede ned imellem to kløfter, hvor Noodle så hoppede af med faldskærm. Hun kom så hen på en Titanic-lignende båd, og boede der i et stykke tid. Senere kom der pirater til angreb. Noodle var heldigvis forberedt med en Thompson maskinpistol. Det lykkedes for hende at skyde et fly ned, men der kom et fly med en bombe, dog Noodle nåede fra båden og svømmede hen til en redningsbåd, med kun sin guitar og rygsæk. Noodle har ikke et rigtig navn.

Stemmen indtales af Haruka Kuroda og sangerinde af Miho Hatori.

Russel Hobbs[redigér | rediger kildetekst]

Russel er trommeslager i Gorillaz. Har et meget nært forhold til Noodle. Har mistet en af sine bedste venner Del som optræder i musikvideoerne "Clint Eastwood","Rock Da House" og "Deltron Zero". Del dukker kun op når Russel falder i søvn. Russel har vredesproblemer og derfor afhængig af Xanax piller. I Gorillaz's nye album "Plastic Beach" er Russel blevet til en kæmpe og må sidde udenfor øen, og spise jordnødder. Russel er basert på Ice Cube. Russels øje er hvide fordi hans bedste ven Del kom ind i hans krop da han blev skudt.

Baseret på Ice Cube

Stemmen indtales af Remi Kabaka Jr.

Del The Ghost Rapper[redigér | rediger kildetekst]

Del er Russels bedste ven. Han har været med i tre af Gorillaz's musikvideoer (Se under Russel for at se hvilke). Del og Russel er blevet taget fra hinanden af Manden med leen, og Del sidder nu fast i "the afterlife". Han dukker kun op når Russel sover. Hans kendetegn er en T-Shirt med røde striber på ærmerne, medallion og gul kasket. Del er basert på den orginal rapper Del Tha Funkee Homosapien.

Stemmen indtales af Del Tha Funkee Homosapien.

Paula Craker[redigér | rediger kildetekst]

Paula var den første guitarist i Gorillaz. Hun var i en periode 2D's kæreste, men blev smidt ud af bandet efter at Russel havde fundet hende og Murdoc på et toilet, i gang med at have sex. Hun nåede kun at være med til at producere nummeret "Ghost Train" som kan findes på G-Sides (2002) albummet.

Stemmen indtales af Tanyel Vahdettin, kun i The Rise Of The Ogre.

The Boogieman[redigér | rediger kildetekst]

The Boogieman er den dæmon som Murdoc har fået til at kidnappe 2D. Han er en bedrager, en plattenslager, snyder, ja alle de ord der findes for det. Man kan se ham i Stylo videoen On Melancholy Hill videoen, Do Ya Thing videoen, og også i en særlig animationsvideo hvor Murdoc fortæller baggrundshistorien bag Plastic Beach. Her ses han bedøve og bortføre 2D i video.

Ace[redigér | rediger kildetekst]

Ace var den anden bassist i Gorillaz. Han er leder af ganggreen gang fra Powerpuff Pigerne. Han er nevø til Murdoc Niccals og ses kun i The Now Now video. I den 26 oktober Ace forlad sin band og kom tilbage i sin banden fordi Murdoc blev sat fri i den 23 september.

Stemme indtales af Jeff Bennett.

Cyborg Noodle[redigér | rediger kildetekst]

Cyborg Noodle er en robot som blev skabt af Murdoc Niccals, og er den tredje guitar i Gorillaz. Hun blev kun set i Plastic Beach video.

Mike The Monkey[redigér | rediger kildetekst]

Noodles kæledyr abe. Han ses kun i Gorillaz 2001 og Demon Days.

Sebastian Jacob Niccals[redigér | rediger kildetekst]

Murdocs papfar. Han er en teaterchef og findes kun i The Rise Of The Ogre.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Gorillaz diskografi.
Studiealbums

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en britisk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.