Gug

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gug
Gug Station Limfjordsbanen krydser Borger Allé i Gug

Gug Kirke
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Nordjylland
Kommune Aalborg Kommune
Sogne Sønder Tranders & Hans Egedes
Postnr. 9210 Aalborg SØ
Demografi
Gug bydel 13.092 (2009)
 - Areal 8 km²
 - Befolkningstæthed 1.637 pr. km²
Aalborg by 122.461 (2009)
Andet
Tidszone UTC +1
Oversigtskort

Gug[1] er en bydel i det sydlige Aalborg, beliggende 4 km syd for Aalborg Centrum. Der er 13.092 indbyggere i Gug (2009).[2] I den nordlige del af Gug ligger Grønlandskvarteret, mens den sydlige og sydøstlige del udgøres af Gug Øst.

I Gug ligger skolerne Seminarieskolen, Byplanvejens Skole, Filipskolen og Gug Skole samt sportsklubberne Gug Boldklub og B52.

Rapperne Niarn og Jonny Hefty, fodboldspilleren Kasper Kusk, DJ’en Soulshock, stand-up-komikeren Geo og politikeren Pernille Skipper er opvokset i Gug. Fodboldspilleren Lotta Ericson kommer også fra Gug.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Jernbanen[redigér | rediger kildetekst]

Gug havde station på Aalborg-Hadsund Jernbane (1900-1969). Efter at denne bane blev nedlagt, indgik sporet i havnebanen til Østhavnen. Limfjordsbanen, der er en afdeling af Dansk Jernbane-Klub, fik lov til at køre veterantog på banen, men den har været lukket midlertidigt siden starten af 2012. Stationsbygningen er bevaret på Vissevej 3C og benyttes som spejderhus.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Defineret som Aalborg Kommunes Planområde 7 Gug
  2. ^ Aalborg Kommune, Statistik om folketal 2009
Aalborgs våbenSpire
Denne artikel om geografi i Aalborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi