Hård rock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Heavy rock)
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Hård rock (engelsk: hard rock) er en musikgenre afledt af rock'n'roll-genren, der er kendetegnet ved brugen af hård forvrænget elektrisk guitar, bas og trommer. Hard rock (metal rock) bruges ofte som en paraplybetegnelse for genrer som punk, grunge, industrial og heavy metal for samlet at adskille disse genrer fra den bløde pop- og rockmusik.

I 1970'erne opstod genren heavy metal, og siden da har der været bred diskussion om, hvorvidt bands spiller hård rock eller de spiller heavy metal. Heavy metal er generelt karakteriseret ved kraftigere distortion-lyd og mere gennemgående (simple) rytmer end den hårde rock. Mange pionerer indenfor heavy metal, f.eks. Deep Purple og Black Sabbath vil dog ofte blive betragtet både som musikere, der spiller hård rock, og som musikere, der spiller heavy metal. Bands som AC/DC og Van Halen vil som regel kun betragtes som hård rock, især på grund af musikkens lidt langsommere tempo og den mindre udprægede brug af distortion-guitar. Et band som Iron Maiden vil som regel kun betegnes som heavy metal, især på grund af det højere tempo og de mere morbide temaer i musikken.

Et ofte anvendt kriterium til at adskille hård rock fra heavy metal er baseret på teksterne: Heavy metal handler aldrig om romantisk kærlighed, hvor hård rock af og til inkluderer ballader med romantiske afstikkere: Fx Nazareth (Band)s Love Hurts og Scorpions´ Still Loving You.