Henrik Qvortrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Henrik Qvortrup
Født Henrik Qvortrup
13. oktober 1963 (58 år)
Aarhus,
Ægtefælle Marie Sloma Qvortrup
Børn 6
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 1991
Beskæftigelse Journalist Rediger på Wikidata
Kendt for Tidligere chefredaktør for Se og Hør, 2001-2008
Eksterne henvisninger
henrikqvortrup.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Henrik Qvortrup (født 13. oktober 1963 i Aarhus)[1] er en dansk journalist og tidligere politisk kommentator på Ekstra Bladet og TV 2 samt tidligere chefredaktør for Se og Hør. Qvortrup har siddet i fængsel efter Se og Hør-sagen. Han blev student fra Århus Statsgymnasium i 1983, og efterfølgende prøvede han både kræfter med jura- og medicinstudiet, inden Qvortrup søgte ind på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvorfra han blev uddannet journalist i 1991.[2]

Siden har Qvortrup arbejdet på Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, BT samt på Ekstra Bladet. Fra 1998 til 2000 var han spindoktor for daværende Venstre-formand Anders Fogh Rasmussen. Fra 2000 til 2001 var han medlem af BTs chefredaktion, inden han blev chefredaktør for ugebladet Se og Hør, i perioden 2001 til 2008. Han byttede i 2009 Se og Hør ud med TV 2, hvor han blev politisk redaktør. I 2011 overtog Anders Langballe den post, og Qvortrup blev i stedet politisk kommentator, hvilket han har været frem til den 29. april 2014, hvor han efter Se og Hør-sagen valgte at trække sig. I Se og Hør-sagen fik Henrik Qvortrup i november 2016 en dom tre måneders ubetinget fængsel, et års betinget fængsel samt 200 timers samfundstjeneste[3].

I maj 2021 blev det afsløret, at Qvortrup fra 1. juli 2021 skal være Ekstra Bladets chefredaktør.[4]

Baggrund og tidlig karriere[redigér | redigér wikikode]

Han er født og opvokset i Aarhus, søn af en postarbejder og en bankassistent. Moderen er Kirsten Marie Qvortrup og hans søster er Lisbeth Qvortrup, skoleleder på privatskolen N. Kochs Skole i Aarhus. Han har seks børn og bor på Frederiksberg med sin kone Marie.

Politisk kommentator[redigér | redigér wikikode]

Qvortrup deltog fra 2005 og til november 2007 i tv-programmet Jersild & SpinDR2 som politisk kommentator. Han forlod det ifølge ham selv af eget valg, efter at han som chef-redaktør af Se og Hør op til Folketingsvalget havde bragt en historie om sort arbejde i Naser Khader's hjem. Khader-historien fik Qvortrup i stormvejr, og Naser Khader kaldte Qvortrup et "svin" og den politiske kommentator Ralf Pittelkow kaldte ham "uinteressant" og "den ukronede konge af bullshit i de danske medier". [5]

Se og Hør's Journalistpris[redigér | redigér wikikode]

Uddelte for første gang Se og Hør's nystiftede journalistpris den 10. november 2006 til de to Berlingske-journalister Michael Bjerre og Jesper Larsen for deres dækning af grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Prisen er på 150.000 kr.

Er desuden en aktiv foredragsholder, skribent og debattør.

Noter[redigér | redigér wikikode]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi