Henrik Qvortrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Henrik Qvortrup
Personlig information
Fødselsnavn Henrik Qvortrup
Fødselsdato 13. oktober 1963 (53 år)
Fødested Aarhus, Danmark
Nationalitet Danmark Dansker
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Sprog DanskRediger på Wikidata
Ægtefælle Marie Sloma Qvortrup
Børn 6
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 1991
Beskæftigelse JournalistRediger på Wikidata
Kendt for Tidligere chefredaktør for Se og Hør, 2001-2008
Eksterne henvisninger
Hjemmeside henrikqvortrup.dk
AIMMP@Twitter.png  
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Henrik Qvortrup (født 13. oktober 1963 i Aarhus)[1] er en dansk journalist, tidligere politisk kommentator på TV 2 samt tidligere chefredaktør for Se og Hør. Han blev student fra Århus Statsgymnasium i 1983, og efterfølgende prøvede han både kræfter med jura- og medicinstudiet, inden han søgte ind på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han blev uddannet journalist i 1991.[2]

Siden har han arbejdet på Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, BT samt på Ekstra Bladet. Fra 1998 til 2000 var han spindoktor for daværende Venstre-formand Anders Fogh Rasmussen. Fra 2000 til 2001 var han medlem af BTs chefredaktion, inden han blev chefredaktør for ugebladet Se og Hør, i perioden 2001 til 2008. Han byttede i 2009 Se og Hør ud med TV 2, hvor han blev politisk redaktør. I 2011 overtog Anders Langballe den post, og Qvortrup blev i stedet politisk kommentator, hvilket han har været frem til den 29. april 2014, hvor han efter Se og Hør-sagen efter eget ønske valgte at trække sig.

Baggrund og tidlig karriere[redigér | redigér wikikode]

Han er født og opvokset i Aarhus, søn af en postarbejder og en bankassistent. Moderen er Kirsten Marie Qvortrup og hans søster er Lisbeth Qvortrup, skoleleder på privatskolen N. Kochs Skole i Aarhus. Han har fem børn og bor på Frederiksberg med sin kone Marie.

Politisk kommentator[redigér | redigér wikikode]

Qvortrup deltog fra 2005 og til november 2007 i tv-programmet Jersild & SpinDR2 som politisk kommentator. Han forlod det ifølge ham selv af eget valg, efter at han som chef-redaktør af Se og Hør op til Folketingsvalget havde bragt en historie om sort arbejde i Naser Khader's hjem. Khader-historien fik Qvortrup i stormvejr, og Naser Khader kaldte Qvortrup et "svin" og den politiske kommentator Ralf Pittelkow kaldte ham "uinteressant" og "den ukronede konge af bullshit i de danske medier". [3]

Se og Hør's Journalistpris[redigér | redigér wikikode]

Uddelte for første gang Se og Hør's nystiftede journalistpris den 10. november 2006 til de to Berlingske-journalister Michael Bjerre og Jesper Larsen for deres dækning af grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Prisen er på 150.000 kr.

Er desuden en aktiv foredragsholder, skribent og debattør.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi