Homo rudolfensis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Homo rudolfensis er en tidlig art af slægten Homo. Homo-slægten afløste abemenneskene Australopithecus. De ældste fund af en H. rudolfensis er ca. 2,4 mio. år gamle, så man regner med at det var dér arten opstod.

Stop hand nuvola.svg Dette afsnits indhold bærer præg af maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Dette afsnits indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

Homo Rudolfensis (også Australopithecus rudolfensis) er en uddød art af Hominider stammen kun kendt gennem en håndfuld af repræsentative fossiler, hvoraf den første blev opdaget af Bernard Ngeneo, et medlem af et team ledet af antropologen Richard Leakey og zoolog Meave Leakey i 1972 på koobi Fora på den østlige side af søen Rudolf (nu Lake Turkana) i Kenya.

Det videnskabelige navn Pithecanthropus rudolfensis blev foreslået i 1978 af V. P. Alekseyev [1], som senere (1986) ændret det til Homo Rudolfensis [2] for prøven Skull 1470 (KNM ER 1470). Det er fortsat et åbent spørgsmål, om den fossile beviser er tilstrækkelige til at postulere en selvstændig art, og i så fald, om denne art bør klassificeres som inden for Homo eller Australopithecus slægten.

Den 8. august 2012, et team ledet af Meave Leakey annonceret opdagelsen af ​​et ansigt og to jawbones tilhører H. rudolfensis.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Naturvidenskab Stub
Denne naturvidenskabsartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.