Hvidovre Ligahockey

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hvidovre Ligahockey
Klubdetaljer
Moderklub Hvidovre Ishockey Klub
Grundlagt 2009
Opløst 2011
Forbund Danmarks Ishockey Union
Hjemmebane Frihedens Idrætscenter
HvidovreDanmark
Historiske bedrifter
Nationalt DM-kvartfinalist 2009-10, 2010-11
Infoboks sidst opdateret: 6. oktober 2014

Hvidovre Ligahockey var en dansk ishockeyklub, der i perioden 200911 fungerede som eliteoverbygning på Hvidovre Ishockey Klub, og som i sæsonerne 2009-10 og 2010-11 deltog i den bedste danske ishockeyliga, AL-Bank Ligaen. Klubben blev dannet som efterfølger til Hvidovre IK's tidligere eliteoverbygning, Totempo HvIK, som gik konkurs i februar 2009.

Holdet debuterede i AL-Bank Ligaen i sæsonen 2009-10, hvor det endte grundspillet på ottendepladsen og dermed lige akkurat kvalificerede sig til slutspillet i den ni hold store liga. Holdet var dog reelt uden chancer i kvartfinaleserien mod AaB Ishockey, som vandt med 4-1 i kampe. Den efterfølgende sæson var der fremgang at spore, og i grundspillet, der i mellemtiden var blevet indskrænket til otte hold, endte Hvidovre Ligahockey på femtepladsen. I kvartfinalepuljen mod Herning Blue Fox og Frederikshavn White Hawks blev det dog til lutter nederlag, og holdet måtte derfor for anden sæson i træk forlade turneringen i kvartfinalen.

Derefter omstruktureredes konstruktionen, idet Hvidovre IK fortsatte elitesatsningen sammen med KSF og Gladsaxe Ishockey under navnet Copenhagen Hockey, som dog aldrig opnåede samme succes som Hvidovre Ligahockey.

Kilder / eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]