Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (tidligere IHA (Ingeniørhøjskolen i Aarhus); engelsk: Aarhus University School of Engineering) er en uddannelsesinstitution i Aarhus der udbyder en række diplomingeniøruddannelser samt adgangskursus og videreuddannelse. I tillæg udbydes civilingeniøruddannelser på stedet igennem et samarbejde med Aarhus Universitet. Derudover arbejder skolen tæt sammen med andre uddannelsesinstitutioner, herunder Arkitektskolen Aarhus, Århus Maskinmesterskole og VIA University College.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Ingeniørhøjskolen har eksisteret siden 1915 under navnet "Ingeniørhøjskolen i Aarhus" og havde til huse på Dalgas AvenueFrederiksbjerg indtil 2012.

Højskolen i dag[redigér | redigér wikikode]

Ingeniørhøjskolen fusionerede den 1. januar 2012 med Aarhus Universitet og er i dag placeret henholdsvis i Navitas-bygningen på Aarhus Havn og i IT-byen på Katrinebjerg.

Ingeniørhøjskolen opererer som en selvstændig enhed på Aarhus Universitet og fokuserer på at skabe diplomingeniøruddannelser af høj kvalitet. Skolen er optaget i det internationale elitenetværk for ingeniøruddannelser CDIO og skal leve op til en række kvalitetsstandarder, der sikrer høj kvalitet i undervisningen og et stærkt erhvervsrettet fokus.

De fleste udviklings- og forskningsaktiviteter samt udbud af civilingeniøruddannelserne er samlet i Institut for Ingeniørvidenskab (ENG), og et tæt samarbejde mellem Ingeniørhøjskolen (AU Engineering) og Instituttet sikrer, at ingeniøruddannelserne er baseret på verdensklasseforskning, den nyeste viden og de nyeste teknologier.

Skolen har over 2500 studerende og 175 medarbejdere [1].

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ HS, IHA. "Ingeniørhøjskolen i Århus, om IHA". Hentet 13. marts 2010. 

Koordinater: 56°8′38″N 10°11′59″Ø / 56.14389°N 10.19972°Ø / 56.14389; 10.19972

SkoleStub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.