Frederiksbjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
p1
Frederiksbjerg
Aarhus
Overblik
Bydel: Frederiksbjerg
Kommune: Aarhus Kommune
Indbyggertal kommune: 349983 (2020)
Indbyggertal bydel: 17.414 ()
Sogn(e): Sankt Pauls Sogn, Sankt Lukas Sogn
Oversigtskort
Frederiksbjerg ligger i Midtjylland
Frederiksbjerg
Frederiksbjerg
Frederiksbjergs beliggenhed

Frederiksbjerg er en bydel i Aarhus C, som er afskåret fra Indre By af banegraven. Frederiksbjerg har forbindelse til Indre By via 2 broer, Bruunsbro og Frederiksbro.

Der er reelt tale om at Frederiksbjerg er delt op i 2 kvarter, nemlig Frederiksbjerg vest[1] og Frederiksbjerg øst.[2]

Bydelen har 3 store butiksgader – M.P. Bruuns Gade, Jægergårdsgade og Frederiks Allé. Frederiksbjerg består mest af lejlighedskomplekser på 4-6 etager, men i det gamle Frederiksbjerg syd for Jægergårdsgade rummer bydelen også mindre byhuse. Der ligger også Skanseparken som blev etableret i 1902 og derved er blandt byens ældste parker.

Frederiks Allé er den store indfaldsgade fra syd mod centrum. Gaden rummer flere restauranter, kiosker, bodegaer og grillbarer.

Den brede Ingerslevs Boulevard mellem Harald Jensens Plads og Skt. Annagade danner et langstrakt torv med grønne plæner og en parkeringsplads, der flere gange om ugen omdannes til torveplads med mange salgsboder.

Der er 17.414 indbyggere på Frederiksbjerg (1. jan 2018), fordelt på Frederiksbjerg øst (Sankt Pauls sogn) og Frederiksbjerg vest (Sankt Lukas sogn).

Frederiksbjerg skal ses i tæt sammenhæng med Langenæs som har 7.000 indbyggere. Som eksempel deler Søndre Ringgade Harald Jensens Plads i to, hvor den sydlige del af pladsen ligger på Langenæs, og den nordlige del på Frederiksbjerg.

Frederiksbjerg går også under betegnelsen Frederiksbjerg-Langenæs.[3]

Frederiksbjerg-Langenæs har til sammen 24.242 indbyggere den 1. jan 2018.[4]

Billeder[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]