Ingjerd Schou

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ingjerd Schou

Personlig information
Født Ingjerd Schie Rediger på Wikidata
20. januar 1955 (69 år) Rediger på Wikidata
Sarpsborg, Norge Rediger på Wikidata
Politisk parti Høyre Rediger på Wikidata
Ægtefælle Petter Schou (fra 1976) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Universitetet i Oslo Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Offentlig tjenestemand, sygeplejerske, politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted Oslo Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ingjerd Schou (født 20. januar 1955 i Sarpsborg) er en norsk politiker (H). Hun var valgt til Stortinget for Østfold i perioden 2001-2017, og var socialminister i Regeringen Kjell Magne Bondevik II fra 19. oktober 2001 til 18. juni 2004. Hun var medlem i Justiskomiteen i resten af hendes stortingsperiode.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Schou voksede op i Skiptvet i Østfold, men bosatte sig senere i Spydeberg. Hun flyttede hjemmefra da hun var 15 år gammel for at gå på reformgymnasie. Derefter blev det uddannelse inden for sygeplejefaget: normal sygeplejeuddannrelse og offentlig godkendt sygeplejerske fra 1977, specialuddannet i intensivsygeplejen i 1980, administrationslinjen ved Norges Sykepleierhøyskole i 1982, og Med.fak fra Universitetet i Oslo, samt mastergrad i sundhedsadministration fra 1988. Hun har faglig baggrund som specialuddannet sygeplejerske og har titel som cand. mag. i Sundhed.

Hendes baggrund fra sundhedsvæsenet bragte hende ind i flere administrative stillinger indenfor Østfold fylkeskommune før hun i 1991 blev direktør for Indre Østfold sygehus i Askim. Fra 2006 har Schou været projektdirektør i Helse Øst RHF, og senere Helse Sør-Øst RHF.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]