Irshad Manji

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Irshad Manji

IrshadManji photobyRES.jpg

Personlig information
Født 1968Rediger på Wikidata
UgandaRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted University of British ColumbiaRediger på Wikidata
Beskæftigelse Journalist, feminist, skribentRediger på Wikidata
Kendte værker Allah, Liberty and Love – The Courage to Reconcile Faith and Freedom, The Trouble with Islam TodayRediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Honoris causaRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Irshad Manjis hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Irshad Manji (født 1968 i Uganda) er en canadisk feminist, forfatter, journalist og aktivist, og professor i lederskab hos New York University, og erklæret lesbisk.

Hun er en kendt kritiker af radikal islamisme og ortodokse fortolkninger af Koranen. New York Times har beskrevet hende som ”Osama bin Laden’s værste mareridt”.

Arbejde[redigér | redigér wikikode]

Hendes kendteste bog er The Trouble with Islam Today som er blevet offentliggjort på mere end tredive sprog. Hun har produceret en PBS dokumentar kaldet The Trouble with Islam Today (Tro uden frygt) Dokumentaren blev nomineret for en Emmy Award i 2008.

Som journalist har hun skrevet for mange medier, fra Amnesty International til De Forenede Nationer og selv til den danske organisation Demokratiske Muslimer.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.