Irshad Manji

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Irshad Manji

Personlig information
Født 1968 Rediger på Wikidata
Uganda Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted University of British Columbia Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Journalist, kvinderetsforkæmper, forfatter Rediger på Wikidata
Kendte værker Allah, Liberty and Love – The Courage to Reconcile Faith and Freedom, The Trouble with Islam Today Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Honoris causa Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Irshad Manjis hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Irshad Manji (født 1968 i Uganda) er en canadisk feminist, forfatter, journalist, aktivist og professor i lederskab ved New York University - og erklæret lesbisk.

Hun er en kendt kritiker af radikal islamisme og ortodokse fortolkninger af Koranen. New York Times har beskrevet hende som ”Osama bin Ladens værste mareridt”.

Arbejde[redigér | rediger kildetekst]

Hendes mest kendte bog er The Trouble with Islam Today, som er trykt på mere end 30 sprog. Hun har produceret en PBS dokumentar The Trouble with Islam Today (Tro uden frygt). Dokumentaren blev nomineret til en Emmy Award i 2008.

Som journalist har hun skrevet for mange medier: fra Amnesty International til De Forenede Nationer og den danske organisation Demokratiske Muslimer.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.